Godt i gang med GeoGebra

Kursus

Få en rolig introduktion til et af de vigtigste IT-værktøjer i matematikken og opdag kreative måder at bruge det på i din undervisning.

Tilmeld kursus

Start dit GeoGebra eventyr med et begynderkursus

Fagligt indhold

På dette begynderkursus vil vi primært arbejde med konstruktion på forskellige niveauer, ligesom vi vil komme omkring flytninger, arbejdet med billeder i programmet, funktioner, trigonometri og regnearket.

 

Vi skal også kigge på de mange gratis GeoGebraressourcer, der findes, og du vil lære at forberede filer til dine elever og dele dem online, så de er lige til at bruge i undervisningen, uanset hvilken enhed, dine elever arbejder på.

 

Kurset vil foregå som en vekselvirkning mellem afgrænsede tekniske instruktioner (der ofte kan genses på video i eget tempo), eksemplariske aktiviteter og afstikkere til den afsluttende prøve i 9. og 10. klasse.

 

Aldersmæssigt vil aktiviteterne være målrettet forskellige klassetrin, men de vil i de fleste tilfælde kunne tones op og ned til andre klassetrin. Vi vil desuden vise en rød tråd fra arbejdet i indskolingen til den afsluttende prøve i udskolingen.

 

Praksisnært kursus

På kurset lærer du desuden nogle grundlæggende teknikker, som det er nødvendigt at have på plads på de efterfølgende og mere teknisk krævende kurser, vi holder.

For at deltage, er det nødvendigt, at du inden kurset har sørget for:

  • En computer, du er fortrolig med (fx hvordan man højreklikker og zoomer med mousepad, hvor gemte filer fra nettet havner og lign.)
  • Den nyeste version af GeoGebra Classic 5 (den flest kender) eller 6. Kan i øjeblikket findes på denne side: geogebra.org/download
  • Høretelefoner, du kan sætte til din computer.
  • Chrome-browseren installeret. https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html
  • Gerne en Googlekonto, du kan logge ind på.

Kurset afvikles på følgende datoer:

Onsdag den 22. og torsdag den 23. april 2020.

Målgruppe

Matematiklærere i grundskolen på alle klassetrin.

Kurset er for dig uden de store forudsætninger i GeoGebra. Kurset er en blanding af et teknikkursus og et didaktisk kursus, hvor vi i et roligt tempo vil arbejde os igennem GeoGebras grundlæggende funktionaliteter.

Undervejs vil du få tid til og mulighed for i dit eget tempo at dykke ned i de vigtigste af GeoGebras mange værktøjer og få inspiration til, hvordan de kan inddrages i undervisningen.

Formål

  • At du lærer den grundlæggende opbygning af programmet og dets værktøjer at kende.
  • At du får inspiration til, hvor programmet kan bruges meningsfuldt i matematikundervisningen.
  • At du får inspiration til nye og kreative måder at arbejde med matematik på vha. GeoGebra.

Anvendelse

Praktisk anvendeligt og inspiration.

Hanne Reinhold Dinesen
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus
22. april 2020 - Odense M
Forløb