Karrierelæring i udskolingen

Kursus

Hvordan kan vi systematisere og koordinere undervisning og vejledning så elevernes karrierelæringskompetencer udvikles bedst muligt?

Tilmeld kursus

Målgruppe

Lærere i 7.-10.klasse samt UU vejledere og lærere i ungdomsuddannelser, der står for brobygningsaktiviteter og for besøg i andre skoleformer.

Formål

Ifølge regeringens aftale: ”Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden” skal alle elever i grundskolen præsenteres for en systematisk, koordineret og struktureret indsats i en tæt kobling af undervisningsbaserede udskolingsaktiviteter og vejledning. På kurset vil deltagerne blive kvalificerede til at kunne udvikle en sådan indsats. Vi forventer, at kunne præsentere nyt materiale til området udsendt fra ministeriet.

Indhold

Udviklingen af elevernes karrierelæring er en fælles opgave for lærere og vejledere. Det skal foregå såvel i ”Uddannelse og job” som i den kollektive vejledning. Når man arbejde med et karrierelæringsperspektiv i udskolingen ændrer man fokus fra valg af ungdomsuddannelse til at fokusere på elevernes læring om sig selv, uddannelse og arbejde.

På kurset vil der blive arbejdet med, hvordan man kan systematisere og koordinere arbejdet, så det indgår som meningsgivende aktiviteter, og så vejledernes og lærernes arbejde understøtter og komplementerer hinanden.

Der vil endvidere blive arbejdet med begrebet karrierelæring, og med planlægning af aktiviteter i egen praksis ud fra nyt inspirationsmateriale, ligesom brobygningsaktiviteter, praktik og virksomhedsbesøg vil blive inddraget.

Anvendelse

Kurset tager afsæt i din praksis, og der vil blive arbejdet med planlægning af aktiviteter til egen praksis, samt sparring på disse.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Undervisningsdage
Onsdag 18. september kl. 9.00-15.00
Onsdag 2. oktober kl. 9.00-15.00

Kathrine Henriksen
Kathrine Henriksen Kursussekretær
Sussi Skjoldan
Sussi Skjoldan Kursussekretær
Tilmeld kursus

18. september 2019 - Odense M