Konger og dronninger i stand up og ungdomslitteratur

Kursus

En hyldest til de største inden for ungdomslitteratur og stand up.
Om formiddagen et inspirationsboost på rundtur i stærke forfatterskaber i flere forskellige genrer og efter middag er overskriften: stand up med fokus på sprog, humor og retorik.

Tilmeld kursus

Fagligt indhold

Nogle år er bare bedre end andre, hvad litterære udgivelser angår, og 2018-19 har været ungdomslitteraturens jubelår med den ene spektakulære udgivelse efter den anden. Du får en update på årets udgivelser, og vi går tæt på de allerbedste inden for både kortprosa-, novelle-, roman- og graphic novel-genren. Du får både ny viden, inspiration og konkrete ideer til, hvordan de kan indgå i undervisningen.

Anden del af kurset handler om Anders Matthesen, der i over 25 år – som Kongen af dansk comedy – har beriget os med sit sproglige overskud, og som mageligt har bredt sig over så forskellige genrer som stand up, film, litteratur, tv, radio, musik osv.

Hans produktion er af så høj kvalitet, at den vil være oplagt at inddrage i udskolingens danskundervisning – men hvordan? Vi kommer ind på klassisk humorteori, teori fra retorikken og begreber fra standuppens helt egen fagterminologi. Matthesens værk er nemlig så fuld af sproglige nyskabelser, at man hurtigt løber tør for analyseredskaber i den traditionelle værktøjskasse. 

Målgruppe

Dansklærere i udskolingen.

Formål

At deltagerne bliver opdateret på den nye ungdomslitteratur og får inspiration til, hvordan den kan indgå i danskundervisningen. Desuden gives konkrete ideer til, hvordan stand up kan inddrages i danskfaget med fokus på humorteori, sprog og retorik.

Anvendelse

På dette kursus får deltagerne nye ideer til danskundervisningen.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Anette Vestergaard Søberg Konsulent, dansk udskoling
Tilmeld kursus

Forløb