Mere krudt til kanonen

Kursus

Er du ved at være kørt lidt træt i at bruge de samme kanontekster i danskundervisningen igen og igen? Så er det her kurset for dig.

Tilmeld kursus

Målgruppe

Lærer, der underviser i dansk i 5.-10.kl.

Formål

Målet med dette kursus er at inspirere til brug af ny gammel kanonlitteratur – titler, du måske ikke kendte.

Indhold

Der skal arbejdes med tekster af kanonforfattere i danskundervisningen; lige fra folkeviser til Peter Seeberg. Og dansk litteratur er en skatkiste af tekster, og byder på mange flere muligheder end de samme gamle travere, som man ofte møder igen og igen.

Så er I ved at være kørt lidt træt i at bruge de samme kanontekster igen og igen? Og er det noget rod, når jeres elever skal finde paralleltekster til den mundtlige prøve? Trænger I til 'nye' gamle tekster? Og nye arbejdsmæssige tilgange? Eller trænger fagtemaet bare til at få boostet sit litteraturhistoriske overblik? Så er dette kurset.

Kurset ’Mere krudt til kanonen’ præsenterer de store linjer i vores litteraturhistorie fra tidernes morgen til nyere tid, og støver nogle af kanonforfatteres tekster af og sætter disse ind i en nutidig kontekst.

Anvendelse

Der arbejdes med konkrete kreative arbejdsforslag, der kan foldes ud direkte hjemme i undervisningen. Der inddrages også forfattere fra den vejledende kanon og trækkes linjer på tværs af tid og perioder. For udskolingslærerne lægges særlig vægt på paralleltekster og fordybelsesområder.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe m/brød.

Hanne Reinhold Dinesen
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus

2. december 2019 - Odense M

4. december 2019 - Vejle

Forløb