Videre med GeoGebra for erfarne brugere

Kursus

Et kursus for den erfarne GeoGebrabruger, der gerne vil endnu længere ud i krogene af programmet.

Tilmeld kursus

Beskrivelse

Kurset er for dig, der har godt styr på de forskellige konstruktionsværktøjer til tegneblokken og som allerede har snuset til regnearket i GeoGebra. Du inddrager GeoGebra i undervisningen, når du kan og bruger det både som værktøj til løsning af problemer og som læremiddel til at forstå matematikken bedre.

Nu vil du dog gerne endnu længere ud i krogene af programmet.

På kurset vil du blandt andet komme til at arbejde med 3d-vinduet, med animationer og med at programmere objekter i tegneblokken. Kurset har primært fokus på det tekniske og på at lære nye funktionaliteter i programmet, men vi kommer til at tage udgangspunkt i praktiske eksempler på undervisningsaktiviteter.

Arbejdet med animationer og 3d-konstruktion er direkte overførbart til konkret praksis, mens arbejdet med programmering er centreret omkring at designe appletter i GeoGebra, som eleverne kan arbejde i for at lære matematikken på nye måder.

Udover de tre temaer vil der desuden være mulighed for på forhånd at ønske undervisning i specifikke funktionaliteter i GeoGebra, og disse vil blive præsenteret som minikurser for interesserede undervejs. Dette kan lade sig gøre, da vi er to undervisere på kurset, og der derfor er god mulighed for personlig sparring.

For at deltage i kurset er det nødvendigt at du er forholdsvis selvhjulpen på en computer og kan fordybe dig på egen hånd. Det kræver desuden, at du har styr på de grundlæggende værktøjer i tegneblokken, og at du kan lave dynamiske konstruktioner, der bevarer sine egenskaber, når du fx trækker i punkter.

Kurset vil være bygget op omkring nogle få fælles tekniske instruktioner som indledning til et område. Disse instruktioner følges af forskellige forslag til videre fordybelse, som man herefter arbejder sig igennem i eget tempo og med mulighed for vejledning undervejs. Mange af de indledende instruktioner og fordybelsesaktiviteterne kan desuden ses eller genses som videoforklaringer.

Der vil også være mulighed for at fordybe sig i egne projekter undervejs og blot bruge instruktørerne som sparringspartnere.

Kurset vil kort fortalt foregå som en stor workshop med høj grad at mulighed for tilpasning af indholdet til brugerne. Samtidig får man som deltager inspiration og vejledning i nye områder af programmet, man kan fordybe sig i.

For at deltage, er det nødvendigt, at du inden kurset har sørget for:

  • En computer, du er fortrolig med (fx hvordan man højreklikker og zoomer med mousepad, hvor gemte filer fra nettet havner og lign.).
  • Den nyeste version af GeoGebra 5. Downloads kan i øjeblikket findes på denne side: geogebra.org/download Høretelefoner, du kan sætte til din computer.
  • En mikrofon på computeren, du ved, hvordan man optager fra.
  • En Googlekonto, du kan logge ind på.
  • Evt. Chrome-browseren installeret - google.com/chrome/browser/desktop/index.html

Kurset afvikles på følgende datoer:

Tirsdag den 19. og onsdag den 20. november 2019.


Målgruppe

Matematiklærere i grundskolen.


Formål

  • Udvidet didaktisk og teknisk kursus i brugen af GeoGebra.
  • Inspiration til mere avanceret brug af GeoGebra i undervisningen i matematik.


Anvendelse

Kurset er direkte anvendeligt i praksis, og med masser af inspiration til undervisningen.

Tilmeld kursus

19. november 2019 - Odense M

Forløb