Få værktøjer til at tage den svære børnesamtale

Dato: 17.06.2022
Tidspunkt: 10:00 - 11:00

Denne gang går vi et spadestik dybere, når vi sætter fokus på, hvilke elementer du kan finde hjælpsomme i din samtale med barnet, og hvordan du kan inkorporere dem i den svære børnesamtale.

Hvad skal vi snakke om?

Dette webinar kommer med et bud på, hvordan du kan strukturere den svære børnesamtale, samt hvilke elementer der er vigtige at have med, så du har det bedste udgangspunkt for at hjælpe barnet videre.

Hvilke elementer skal du have med i din børnesamtale?

  • Tankelæsning: ofte har børn ikke et sprog for de hændelser, de har været udsat for, og det er her din opgave at gætte dig frem til, hvad de har oplevet og hjælpe med at sætte ord på følelserne.

  • Barnet som ekspert: mange børn tænker sig ikke som livsduelige, men ofte har de stor ekspertviden om, hvad de er vokset op i og har overlevet.

  • Afslutning: hvordan lukker du samtalen ned og bringer barnet sikkert videre.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til dig, der har samtaler med børn og unge om svære emner som eksempelvis fysisk og psykisk sygdom, skilsmisse, sorg, misbrugsproblematikker hos barnet selv eller forældrene, vold, omsorgssvigt eller seksuelle overgreb. 

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad UCL kan tilbyde dig, så tag et kig på vores Diplomuddannelse i Familieterapi og relationel praksis her.