Webinar: Omsorgssvigt i et systemisk perspektiv

Dato: 25.04.2022
Tidspunkt: 10:00 - 11:00

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi kan forstå omsorgssvigt ud fra et systemisk perspektiv? Så hør med, når vi sætter fokus på, hvordan dette kan være med til at påvirke det enkelte barn.

Hvad skal vi snakke om?

Få et større indblik i, hvordan vi kan forstå omsorgssvigt i det moderne samfund ud fra en tilgang, der er opmærksom på både barnets individuelle problematikker, men særligt hvordan disse spiller sammen med det øvrige samfund, som børnene vokser op i.

Hvordan spiller samfundet en rolle i vores forståelse af omsorgssvigt?

Ofte forstår vi begrebet omsorgssvigt med udgangspunkt i Kari Killéns definition af de fire former for omsorgssvigt: vanrøgt, fysiske, psykiske og seksuelle overgreb. Til webinaret stilles der spørgsmålstegn ved, om det er på tide at udvide dette begreb. Med nye former for udsathed i det moderne samfund burde vi genoverveje, om vi også skulle pege mod samfundsmæssige strukturer og diskurser og deres påvirkning af det enkelte barn.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til dig, der arbejder med børn og unge, som eksempelvis vokser op med oplevelsen af ikke at passe ind i skolen/fritiden, eller børn der har oplevet fysisk/psykisk sygdom, skilsmisse, sorg, misbrugsproblematikker hos barnet selv eller forældrene, vold, omsorgssvigt eller seksuelle overgreb.

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad UCL kan tilbyde dig, så tag et kig på vores uddannelse i Familieterapi og relationel praksis.