For kursister på efteruddannelse

Her kan du læse mere om, hvordan du skal forholde dig, hvis du deltager på deltager på et af vores efteruddannelses- eller kursustilbud.

Vi har forsøgt at samle svar på de mest stillede COVID-19 spørgsmål her på siden. Mangler du et svar, kan du kontakte os på efteruddannelse@ucl.dk - skriv ”CORONA” i emnefeltet.

Hvis du er testet positiv for COVID-19

Hvis du er testet positiv for COVID-19, og har været på en af vores campusser i den periode, hvor det mistænkes, at du har været smittebærende skal du:

  • Kontakt UCLs Beredskabsgruppen på telefon 6318 3030. Telefonen er åben mandag til torsdag kl. 7.30-15.30, fredag kl. 7.30-15.00 samt søndag kl. 10-12.
  • Beredskabsgruppen vil igangsætte opsporing af dem, du har været i tæt kontakt med på UCL
  • Du må først møde op til undervisning, når du har været symptomfri i min. 48 timer.

Hvis du ikke kan deltage i den fysiske undervisning grundet COVID-19, kan du kontakte din underviser med henblik på at finde en løsning, der gør det muligt for dig at følge undervisningen. 

Vi gør opmærksom på, at undervisningen ikke må optages.

Skal du bruge mundbind, vil vores administration oplyse dig om dette forud for dit besøg på et af vores campusser. Husk derfor at holde øje med beskeder fra UCL.

Der er ingen krav om, hvilken type mundbind, du skal bruge, men vi anbefaler, at du følger myndighedernes vejledning på dette område. Vejledningerne har ændret sig løbende, og det er muligt, at de også bliver ændret i fremtiden.

Det er dit eget ansvar at sørge for mundbind. Vi anbefaler, at du altid har et med for en sikkerhedsskyld.

Du kan finde vejledning til brug af mundbind via Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Vi følger altid sundhedsmyndighedernes retningslinjer, når vi afholder kursus- eller efteruddannelsesaktiviteter hos jer, ligesom vi forud for et besøg indgår i en dialog med jer om, hvorvidt der er særlige lokale hensyn, som vi skal tage.

Vi opfordrer generelt til, at man kun opholder sig på campusser i forbindelse med undervisning og andre studierelaterede aktiviteter. Alle, der opholder sig på campusserne under den gradvise genåbning er omfattet af retningslinjerne.

Retningslinjerne er overordnede og gælder alle campus og fysiske faciliteter i UCL. Vær opmærksom på, at der også kan være særlige lokale retningslinjer på det enkelte campus og i forhold til de konkrete aktiviteter og fysiske rammer, som studerende og medarbejdere skal følge.

Generelle retningslinjer for ophold på UCL's områder:

Som udgangspunkt skal der holdes 1 meters afstand alle steder på campus

Hold dog mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvor et forsigtighedsprincip tilsiger et særligt hensyn, som fx.:

  • Der bør sikres 2 meters afstand mellem underviser/foredragsholder og forreste række i klasselokale/auditorium
  • Hvis der er tvivl om luftvejssymptomer hos en selv eller den anden, f.eks. hvis man på vej hjem fra arbejde føler sig sløj, hvis man synes den anden ser forkølet ud osv.
  • Ved aktiviteter i bevægelse og med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, f.eks. sang, råb, foredrag, skuespil, fysisk anstrengelse m.v.
  • Ved ophold i lukkede rum med begrænset bevægelsesrum, dårlig udluftning m.v. f.eks. kælderlokaler, skakter m.v.

Vi har udvidet vores rengøringsprocedurer. Det betyder bl.a. at:

  • Borde og kontaktpunkter i de lokaler, der må benyttes, rengøres to gange dagligt, f.eks. vandhaner, toiletknapper, toiletsæder, bordoverflader, dørhåndtag, køleskabslåge og -håndtag, gelændere, armlæn, lyskontakter m.v.
  • Toiletter rengøres mindst to gange dagligt.
  • Skraldespande på gange og toiletter skal tømmes, inden de er helt fyldte og mindst en gang dagligt.