Gaffeltruck

AMU-uddannelse 

Uddannelsen gennemføres af TEC og afholdes hos TEC Hvidovre, Stamholmen 195-215, 2650 Hvidovre

Målbeskrivelse:

Deltageren kan efter gennemført uddannelse føre og betjene forskellige typer gaffeltrucks (eldrevne og gas-/dieseldrevne), og en selvkørende gaffelstabler, med forskellig opbygning og udstyr efter gældende sikkerhedsbestemmelser ved transport af varierede godstyper, på ramper, i reolgange, snævre rum og lagerhaller i overensstemmelse med færdselslovens krav.

Deltageren kan bl.a.:

  • Foretage korrekt stuvning, optagning og afsætning af forskelligt gods i forskellige højder, i forskellige reoltyper, i container og på lad, samt udføre blokstabling, herunder vælge egnet løfteudstyr og lastbærer.
  • Udføre de eftersyn, som gaffeltruckføreren er ansvarlig for, og har viden om hvor ofte gaffeltrucken skal efterses og vedligeholdes.
  • Anvende leverandørens brugsanvisning i det daglige arbejde med gaffeltruck i forhold til at opnå det nødvendige kendskab til den/de konkrete maskine(r), der anvendes.
  • Anvende sin viden om risici forbundet med at arbejde med gaffeltrucks og gaffelstablere, herunder gaffeltruckens/gaffelstablerens opbygning og sikkerhedsanordninger samt den beregnede anvendelse og anvendelsesbegrænsninger af de forskellige trucktyper.
  • Aflæse forskellige typer belastningsdiagrammer på en sikker og forsvarlig måde, herunder vurderer byrdens vægt og tyngdepunktets placering samt vide om byrden ligger stabilt, inden der løftes.

Uddannelsen indeholder de emner, der er nødvendige for, at deltagerne kan tilegne sig de kvalifikationer, som kræves i Arbejdstilsynets bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser for at føre og betjene gaffeltrucks og gaffelstablere. Uddannelsen omfatter tillige certifikatprøven, der aflægges i henhold til den nævnte bekendtgørelse som fastlagt i censorvejledningen for denne certifikattype.

Teoridelen foregår online på www.itslearning.com.
Der skal logges ind med MitID.

  • Mandag: Opsummering på teorien – teoriprøven afholdes. Introduktion til maskiner,
  • Tirsdag, onsdag og torsdag: Praktisk kørsel.
  • Fredag: Praktisk prøve.

Kommer snart 

Studieadministration:

Camilla Andersen
caan@ucl.dk
21372130