UCL iværksætter nye tiltag grundet coronavirus

På UCL følger vi naturligvis udviklingen omkring coronavirus tæt, og vi iværksætter løbende tiltag, der skal forhindre smittespredning.

Dato: 09.03.2020 - Forfatter: Peter Lagoni Garbøl

For at begrænse smittespredning så har UCL i dag valgt at øge rengøringsniveauet generelt på alle lokaliteter. Derudover vil kantinerne have ekstra fokus på rengøring af flader og håndtag samt hyppig udskiftning af serveringsredskaber.

Vi oprettet en hjemmeside, hvor du hele tiden kan holde dig opdateret og finde de nyeste informationer om coronavirussens påvirkning på UCL. Du finder også en FAQ, hvor du kan få svar på de mest almindelige spørgsmål.

Adressen er ucl.dk/corona

Vi henstiller i øvrigt til, at alle følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for håndhygiejne, host og nys samt at begrænse fysisk kontakt. 

Det er især vigtigt at holde sig opdateret forhold til de lande og områder i verden, der giver anledning til særlige forholdsregler, hvis du for nyligt har været ude at rejse. Links til myndighedernes sider om dette finder du også på ucl.dk/corona.

I forbindelse med den øgede risiko ved rejser til udlandet er det derudover besluttet at suspendere alle udenlandske studierejser. Det skyldes risikoen for, at andre rejsende, som man møder på sin vej, kan have været i et af de særlige risikoområder. Det betyder, at alle planlagte udenlandske studierejser fra dags dato aflyses, indtil andet meldes ud. Hvis du som studerende allerede har haft udgifter i forbindelse med din studierejse, så kan du få disse refunderet. Kontakt din uddannelsesleder, så de kan være med til at afklare din situation.

I udgangspunktet gælder det, at UCL til enhver tid følger myndighedernes anbefalinger, og vi opdaterer løbende ucl.dk/corona i takt med nye informationer fra blandt andet Sundhedsstyrelsen og Udenrigsministeriet.

Generelle spørgsmål om coronavirusen i forhold til UCL kan stilles via corona@ucl.dk. Helbredsmæssige spørgsmål skal altid rettes til egen læge.