Praksisnær innovation

Verden er foranderlig og vores studerende skal kunne imødekomme denne foranderlighed og være rustet til udvikling af praksis i fremtiden. Centralt i denne opgave er at skabe sammenhæng mellem teori og praksis, samt få et fælles sprog for innovation, teori og metoder.

Herunder kan du finde links til inspirerende innovation i praksis.

 

Implementering af innovation

Innovationsprojekter udviklet i praksis

  • Podcastserie Kitlen Kalder
    En lille håndfuld sygeplejerskestuderende har sammen skabt en podcast om sygeplejeteori samt det at være studerende. 
  • Kemo på farten, udviklet af sygeplejerske Katrine Fridthjof
    Som sygeplejestuderende på Rigshospitalets hæmatologisk afdeling, var Katrine Fridthjof i 2016 leder af udviklingsprojektet med at udvikle en kemotaske, så patienter kan modtage kemobehandling i eget hjem eller hvor det passer bedst i hverdagen.
    Se også omtalen på avisen.dk
  • Teamet og produktet TraPu
    Et tværprofessionelt sundhedsfagligt team studerende på UCL udviklede et produkt til fiksering af traumepatienter på en komfortabel, korrekt og sikker måde. Dele af teamet valgte at arbejde videre med det lovende produkt. Se videon, hvor de studerende fortæller om projektet.
    Video, 3.44 min. (2018).


Innovation i sundhedsvæsnet

  • Center for offentlig-privat innovation
    CO-PI er et nationalt center, der understøtter innovation i den offentlige sektor – og samarbejde om innovation med private virksomheder. På linket her formidler CO-PI bl.a. spændende cases om offentlig innovation. 
  • Syddansk Sundhedsinnovation
    Region Syddanmarks videncenter, konsulenthus og projekthus indenfor sundhedsinnovation.
  • Idéklinikken, Region Nordjylland
    Ideklinikken er Region Nordjyllands Innovationsenhed. De har til formål at gribe de gode ideer og få dem omsat til innovation. Her kan du læse mere om Ideklinikkens arbejde og cases.
  • OUH Links
    OUH Links er en bog om Strategisk innovation i sundhedsvæsnet udgivet af OUH. Læs med om gode erfaringer og grus i innovationsmaskineriet. (2020).