Efterskolens praksis under lup

Ny bog: Et team af 9 forskere har undersøgt efterskolens praksis med fokus på dannende undervisning og samvær.

 

Dato: 06.03.2020 - Forfatter: Kasper Duus

Forskere og lærerstuderende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og Professionshøjskolen Absalon har været ud og undersøge og observere hverdagen og undervisningen i efterskolen. Det er sket som led i forskningsprojektet Dannende undervisning og samvær i samarbejde med Efterskoleforeningen.

Forskere og studerende har fulgt 4 elever i 3 dage både efterår og forår, hvor de har gennemført systematiske studier med blandt andet videodokumentation. Det er der kommet en ny antologi ud af, som sætter fokus på dannelse og samværsformer i efterskolen. Bogen hedder Efterskolens praksis under lup, undersøgelser af dannende undervisning og samvær og er udkommet på forlaget Klim.

- Vi har fået lyst til fortsat at forske i efterskolernes praksis. Det er et spændende forskningsfelt, som har ikke har nydt så stor opmærksomhed gennem tiden. Med dette projekt og denne antologi vil vi give vores bidrag til, at der kommer fokus på efterskolen og dens særlige bidrag til dannelsen af unge mennesker, siger en af redaktørerne Stefan Ting Graf, docent og forskningsleder på UCL.