RADAR – Historiedidaktisk Tidsskrift formidler viden af relevans for uddannelser og praksis indenfor historiedidaktik, historieformidling og kulturfagsdidaktik.
Centret samler en række videncentre samt større og mindre forsknings- og udviklingsprojekter på skoleområdet. Centrets forskere arbejder tæt sammen med skoler og læreruddannelser med henblik på at skabe ny og praksisrelevant viden.
Forskningsområder og projekter
Center for Anvendt Skoleforskning, ledet af forskningschef og docent Thomas Illum Hansen, skaber ny viden, der styrker kvaliteten i undervisning, uddannelse og skoleudvikling og vidensunderstøtter læreruddannelserne.
Center for Anvendt Skoleforskning
Forskning i pædagogisk og didaktisk praksis på tværs af faglige discipliner og institutioner med fokus på skole, læreruddannelse og almene problemstillinger i et dannelsesteoretisk perspektiv. Programmet ledes af docent Stefan Ting Graf.
Didaktik i skole og læreruddannelse
Udvikling og formidling af viden om læremidlers betydning for læring og undervisning. Ved bl.a. docent Stig Toke Gissel og i regi af Læremiddel.dk, Nationalt Videncenter for Læremidler, ledet af Kia Wied.
Forskning og udvikling inden for teknologiforståelse som fag og faglighed i folkeskole, ungdomsuddannelser og læreruddannelse samt teknologiforståelse i et læremiddelperspektiv. Ved docent Rasmus Leth Jørnø.
Forskningstemaet STEM og naturfagsdidaktik ledes af docent Morten Rask Petersen og huser bl.a. Naturfagsakademiet (NAFA), LabSTEM, Smag for Livet og netværket GastroLabCollege.
Forskning og udvikling af historieundervisning og kulturarvsformidling i regi af HistorieLab, Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling ved Heidi Eskelund Knudsen og Marie Bonde Olesen.
Naturfagsakademiet (NAFA) er et nationalt program for kvalificering af undervisning i naturfag. Formålet er at fremme motiverende og udbytterig naturfagsundervisning i grundskolen gennem styrket uddannelse af naturfagslærere. På UCL leder vi indsatsen for at styrke den naturfaglige læreruddannelse.
Læremiddel.dk - Nationalt Videncenter for Læremidler er et videncenter og partnerskab, der producerer, omsætter og udbreder ny viden om læremidler, didaktik og didaktisk anvendelse af teknologi til en bred vifte af modtagere med henblik på at sætte dagsordenen for udvikling af læremidler, fag og skole.
HistorieLab - Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling har til formål at udvikle og forske i anvendelse, forståelse og formidling af historie-, kultur- og samfundsfaglige emner i skolen, samfundet og kulturen til gavn for skolen, uddannelsen, forskningen, erhvervslivet og samfundet.
Smag for Livet er et tværfagligt forsknings- og formidlingscenter med fokus på smag, læring og gastrofysik, bl.a. i netværket GastroLabCollege. Centrets webportal rummer bl.a. gratis undervisningsforløb til alle grundskolens fag samt til fødevarefaglige erhvervsuddannelser.
Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring, (FIIBL), udvikler og formidler praksisnær viden om børn og unges idræt og bevægelse i relation til sundhed, trivsel og læring i et samarbejde mellem UCL, UC SYD og Syddansk Universitet.
Kvalitet i Dansk og Matematik (KiDM) er et landsdækkende forsknings- og udviklingsprojekt, hvis formål er at skabe kvalitet i grundskolefagene dansk og matematik ved at udvikle, afprøve og udbrede en didaktik understøttet af læremidler med en undersøgende tilgang.
Learning Tech er et peer-reviewed, forskningsbaseret tidskrift, der behandler emner i feltet mellem læremidler, didaktik og teknologi.
RADAR – Historiedidaktisk Tidsskrift formidler viden af relevans for uddannelser og praksis indenfor historiedidaktik, historieformidling og kulturfagsdidaktik.
SMAG er en skriftserie, som samler Smag for Livets forskningsresultater, viden og erfaringer på tværs af fagligheder, forskning og praksis.