Ny partner i nationalt videncenter

Læremiddel.dk - nationalt videncenter for læremidler - har udvidet partnerkredsen og inviteret UCN med sammen med UCL, UC SYD og Absalon.

Dato: 30.01.2020 - Forfatter: Kasper Duus

Læremiddel.dk er blevet udvidet, som et led i en reorganisering, det sker i et visionært samarbejde mellem nu fire professionshøjskoler. Samarbejdet skal sætte fuld fart på at skabe og formidle forskning og viden om læremidler. 

Læremiddel.dk er nu et samarbejde mellem Professionshøjskolen UCN, Professionshøjskolen Absalon, UC SYD og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

- Som leder af Læremiddel.dk er jeg glad og stolt over at kunne byde UCN velkommen som partner i Læremiddel.dk. Udvidelsen giver os en øget kapacitet, fordi vi nu samler endnu flere dygtige forskere i videncentret. Jeg ser frem til et godt samarbejde på tværs af Danmark, fortæller Stig Toke Gissel, leder af Læremiddel.dk.

Flere økonomiske muskler
Det nye partnerskab betyder, at Læremiddel.dk får flere midler til at skabe ny og solid viden om læremidler og teknologier i skolen og på uddannelserne. Ved at knytte flere forskere til videncentrets aktiviteter, sætter Læremiddel.dk en visionær dagsorden for både forskningen og kvaliteten af de læremidler og teknologier, som kommer lærere, undervisere, elever og studerende til gode.

- I skoleelevers daglige arbejde med at blive dygtigere til skolens fag spiller læremidlerne en stor og betydningsfuld rolle, ligesom de gør det for lærernes undervisning, siger Stig Toke Gissel.

- Det er vigtigt, at vi sikrer, at læremidlerne har høj kvalitet, og at vi undersøger læremidlernes virkning og mulighederne i de nyeste digitale teknologier. Desuden har Læremiddel.dk et skærpet fokus på, at lærerstuderende skal have adgang til aktuel og relevant viden om, hvordan læremidler vurderes og kan anvendes.

Læs mere på Læremiddel.dk's hjemmeside.

 

Stig Toke Gissel Leder af læremiddel.dk, docent, ph.d.