Hør podcast om demokratisk dannelse med Stefan Ting Graf

Hvordan forbereder demokratisk dannelse vores børn og unge til at forstå og deltage i et demokratisk samfund? Hvor kommer den demokratiske dannelse fra? Og hvordan træner man demokrati? Hør bl.a. Stefan Ting Graf fortælle om sin forskning i demokratisk dannelse i Radio4-podcasten Kraniebrud.

Dato: 18.11.2021 - Forfatter: Mikael Schneider

"Er elevrådet tilstede, fordi vi gerne vil opdrage eleverne til demokratisk dannelse, dvs. det er opdragelsen, der er i fokus, eller er elevrådet faktisk et instrument for elevernes interessevaretagelse, dvs. at kunne komme igennem med nogle sager. Den grundproblemstiling gennemsyrer alt der med demokratisk dannelse at gøre i skolen."

Sådan introducerer docent i almen didaktik, Stefan Ting Graf, samtalen i videnskabspodcasten "Kraniebrud" på Radio4 om den demokratiske dannelse, der finder sted i skolen.

Stefan Ting Graf giver svar og forskningsindblik i, hvordan skolen er med til at ruste os til at tage ansvar for vores demokrati, danne vores egne holdninger, give udtryk for dem og stemme, når der er valg.

Afsnittet er fra 12. november 2021 og ud over Stefan Ting Graf deltager også Jon Schwartz, kommunikationskonsulent hos Folketinget og projektleder på Skolevalg.

Hør udsendelsen her.

Stefan Ting Graf Docent i almen didaktik, ph.d.