Erhvervsakademiuddannelse
Autoteknologuddannelsen er for dig, der sigter mod en overordnet stilling i en autobranche i rivende udvikling.
Der er brug for ledere og rådgivere, som har overblik over de stadig mere komplicerede værksteds-, salgs- og rådgivningsopgaver i autobranchen.
Det hænger sammen med at moderne biler har flere automatiske og computerstyrede funktioner. Derfor har værkstederne brug for højteknologiske testfunktioner og effektiv arbejdsdeling mellem dygtige specialister.
Forhandlerne har brug for sælgere med såvel viden om teknologi som om service og kommunikation med kunder.
Det betyder, at branchen har behov for veluddannede medarbejdere med bred teoretisk indsigt, som kan bevare overblikket, og her er uddannelsen til autoteknolog relevant.
Autoteknologuddannelsen kvalificerer dig til at kunne håndtere en bred vifte af tekniske, administrative og ledelsesmæssige opgaver indenfor autobranchen.
Som autoteknolog kan du:
Uddannelsen er 2-årig og består af 4 semestre. I løbet af de første 3 semestre (1½ år) arbejder du med forskellige fagområder – både obligatoriske og valgfrie.
På 4. semester er du i praktik i mindst 3 måneder og gennemfører et afslutningsprojekt i samarbejde med et værksted eller en virksomhed.
Praktikken kan du vælge at gennemføre i Danmark eller i udlandet. Du vil desuden få mulighed for at tage ét eller flere fag på et uddannelsessted i udlandet. Uddannelsen afsluttes med en hovedopgave.
Som studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har du gode muligheder for at få en international profil på din uddannelse. Afhængig af dit uddannelsesvalg kan du deltage i internationale to-ugers moduler, studere et semester i udlandet, være i praktik i udlandet eller deltage i nogle af vores internationale projekter.
Vi lever i en global verden, og du skal efter afsluttet uddannelse kunne konkurrere i denne verden. International viden og erfaring er derfor til stor gavn for dig, men også for samfundet som helhed. Du får indsigt i andre landes udvikling og kulturer, hvilket kan gøre dig mere attraktiv på det danske og det internationale arbejdsmarked.
At studere i en anden kultur er et eventyr, der giver dig erfaringer og færdigheder for livet. Du vil udvikle dig selv, fagligt såvel som personligt, og du vil få venner og kontakter i hele verden.
Et særligt kendetegn ved uddannelsen er, at den er praksisnær. Det giver både udslag i de praksisnære problemstillinger, du og dine medstuderende arbejder med i undervisningen, og i de mange projekter og virksomhedsbesøg, der er gennem studiet. Stærkest kommer tilknytningen til praksis til udtryk i den praktikperiode, som er en vigtig og integreret del af alle UCL’s uddannelser.
Praktikperioden er din chance for at få prøvet din nyerhvervede viden af ’ude i den virkelige verden’. Praktikperioden giver dig samtidig mulighed for at få en god idé om, hvad du vil med din uddannelse.
Begge dele er super kompetencer, når du skal ud på jobmarkedet efter endt uddannelse. Du har ikke bare læst en masse teorier, men du har rent faktisk prøvet at arbejde indenfor det område, som din uddannelse sigter mod.
Med en uddannelse som autoteknolog i bagagen kan du finde arbejde indenfor forskellige områder i autobranchen (forhandlere, værksteder, landsdækkende importører m.v.).
Du vil kunne udfylde jobfunktioner som:
Med en gymnasial uddannelse kan du søge i kvote 1. I kvote 1 vurderes du kun på dit samlede gennemsnit. Du kan også søge i kvote 2, hvis du tænker dit gennemsnit ikke rækker til en plads i kvote 1, og du derfor vil vurderes på andre kvalifikationer.
Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du altid søge i kvote 2.
I kvote 1 sker optagelsen alene på baggrund af eksamensgennemsnit fra den adgangsgivende eksamen.
For at søge ind via kvote 1 skal du have én af følgende eksamener:
Ingen specifikke adgangskrav.
På denne uddannelse er der frit optag. Det betyder, at alle ansøgere, der opfylder adgangskravene, og som har søgt rettidigt, vil blive tilbudt en studieplads.
Vi tager forbehold for oprettelse af uddannelsen, hvis der er for få ansøgere.
Er du ansøger med et dansk eksamensbevis med karakterer efter 13-skalaen, skal du være opmærksom på, at omregningsskalaen fra 13-skalaen til 7-trinsskalen er blevet justeret.
Søg om optagelse online ved at gå ind på www.optagelse.dk
BEMÆRK: Hvis du mangler et bestemt fag på et bestemt niveau for at kunne optages, kan du stadig søge ind under disse forudsætninger:
Du får svar på din ansøgning via UCL’s optagelsesportal den 28. juli.
Du får kun ét svar. Enten får du et optagelsestilbud, dvs. et tilbud om en studieplads eller en standby-plads fra et uddannelsessted. Eller også får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).
På UCL's optagelsesportal kan du følge behandlingen af din ansøgning om optagelse fra den dag, UCL modtager din ansøgning, til ansøgningen behandles og du den 28. juli evt. får tilbudt en studieplads.
På optagelsesportalen kan du se, om din ansøgning er færdigbehandlet eller er i gang med at blive behandlet.
Vil du vide, om du kan få merit?
Er du interesseret i at vide mere om Kandidatreglen?
Det er ansøgerens ansvar, at de oplysninger som angives i ansøgningen er korrekte.
Officielle dokumenter som vedhæftes som bilag skal altid, og uden undtagelse, indleveres i deres originale form. Der må ikke skrives på dokumenterne eller ændres i dem.
Det er strafbart at søge om optagelse ved brug af forfalskede dokumenter. UCL vil anmelde hver mistanke om dokumentfalsk til politiet.
Dokumentfalsk er en alvorlig forbrydelse, der kan give op til to års fængsling ifølge straffelovens §172 og permanent bortvisning fra UCL’s uddannelser.
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 6318 3333 eller på optagelse@ucl.dk.
Du kan kontakte UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Uddannelsen har adresse på Seebladsgade 1, 5000 Odense C
Åbent hus giver dig et indblik i, hvordan det er at være studerende på den aktuelle uddannelse.
Du kan komme og høre om:
Studiepraktikken giver dig mulighed for at opleve livet som studerende på en videregående uddannelse helt tæt på.
I løbet af studiepraktikkens 2-3 dage får du mulighed for at:
Studiepraktik er for dig, der er i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller allerede har afsluttet en gymnasial uddannelse.
Du kan også deltage, hvis du er i gang med en erhvervsuddannelse eller har afsluttet en erhvervsuddannelse, som giver adgang til en videregående uddannelse.
UCL afholder studiepraktik i uge 43.
Læs mere og tilmeld dig på studiepraktik.nu.
Du er velkommen til at komme på besøg og opleve undervisningen på Autoteknologuddannelsen i Odense.
Studerende for en dag kan give dig afgørende viden, før du beslutter dig for, om Autoteknologuddannelsen er noget for dig.
Dagen vil give dig mulighed for at:
Du bestemmer selv, hvor langt dit besøg skal være, og hvad du gerne vil opleve.
Kontakt uddannelsens studievejleder og lav en aftale om et besøg.