FAQ om optagelse

Venter du på svar på din ansøgning om optagelse på en af vores uddannelser? Vi har samlet de mest stillede spørgsmål, så du hurgtigt kan få svar, hvis du er i tvivl om noget.

FAQ

 • Du får svar på din ansøgning den 28. juli i nemStudie: https://nemstudie.dk/.

  Svaret vil være tilgængeligt lige efter midnat, men det kan tage flere timer, før du modtager den bekræftelsesmail i nemStudie, hvor du kan læse mere om studiestarten på UCL. Derfor kan der altså gå flere timer, før du modtager velkomstbrev med yderligere oplysninger vedr. din optagelse og studiestart.

  Dette kan muligvis tage helt op til et døgn, hvis der er kø i systemet.

 • Der bliver sendt mails fra nemStudie, når der er sket nyt i forbindelse med din ansøgning.

  Hvis du venter på besked vedrørende din ansøgning, så tjek eventuelt om mailen er landet i dit spamfilter. Du kan også altid logge ind på nemStudie og se, om der er nyt om din ansøgning: https://nemstudie.dk/.

  Få mere information på: https://nemstudie.dk/assets/nemStudie_FAQ_DK.pdf

 • Hvis ikke du har fået svar i nemStudie, så skal du tjekke din e-boks.

  Du får kun ét svar. Enten får du et optagelsestilbud, det vil sige et tilbud om en studieplads eller en standby-plads fra et uddannelsessted. Eller også får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) via e-boks.

 • Du skal takke ja til den uddannelse, som du gerne vil optages på. Det gør du på nemStudie: https://nemstudie.dk/.

 • Når du har takket ja til en uddannelse på UCL via nemStudie, vil du modtage en bekræftelsesmail som er dit velkomstbrev med forskellig information om din nye uddannelse. Du kan forvente, at modtage brevet efter du har bekræftet dit ønske om studiestart – bemærk dog at der kan være kø i systemet, og i så fald kan det tage op til et døgn, før du modtager denne bekræftelsesmail.

 • Hvis ikke du kan logge ind på nemStudie så forsøg at skifte browser. Husk at din browser skal være opdateret med nyeste version. Vi anbefaler også, at du anvender en computer fremfor at logge på via din telefon.

 • Fra den 28. juli kan du på ucl.dk se hvilke uddannelser, der har ledige pladser: https://www.ucl.dk/uddannelser/ledige-studiepladser.

  Du søger ledige pladser via nemStudie: https://nemstudie.dk/.

  Ansøgningsfristen er primo august, den præcise dato fremgår af ucl.dk og på nemStudie. Alle ansøgninger der er modtaget inden fristens udløb behandles på lige fod. Efter fristen gælder først-til-mølle-princippet, hvis der fortsat er ledige pladser – det vil sige, at ansøgninger efter ansøgningsfristens udløb bliver behandlet i den rækkefølge, som de modtages.