Financial controller

Ønsker du at løfte dit faglige niveau og blive en bedre og mere kompetencestærk økonomimedarbejder, og drømmer du om, at få mere ansvar på din arbejdsplads?

Så er et uddannelsesforløb som Financial controller på UCL måske noget for dig. Læs her, hvordan en underviser og en nuværende studerende beskriver forløbet

Med et uddannelsesforløb som Financial controller på UCL, får du muligheden for at få udvidet dine kompetencer indenfor økonomistyring og regnskabsrevision. Forløbet tilbyder en samlet pakke af udvalgte fag, som tilsammen giver dig en række relevante redskaber, der vil gøre dig til en skarpere og mere alsidig regnskabsmedarbejder.

Lars Bo Friis er underviser på UCL, og står til dagligt for tilrettelæggelsen af tre af de i alt fire fag, som der tilbydes på uddannelsesforløbet. Ifølge Lars bygger Financial controller-forløbet videre på den studerendes økonomiske grundviden, og giver således dig som deltager en bred forståelse for forskellige finansielle processer. Samtidig lægges der op til, at du efter endt forløbets afslutning vil være i stand til at varetage nye opgaver på din arbejdsplads.

”Man skal tage uddannelsesforløbet som Financial controller, hvis man har ambitioner om at prøve kræfter med nogle nye arbejdsopgaver, og hvis man ønsker at få en baggrundsviden, der gør en i stand til at forstå sin virksomheds økonomiske sammenhænge. Man får en værktøjskasse, der giver en det rette værktøj, til at løse forskellige finansielle problemstillinger”, fortæller Lars.

Et samlet forløb

På uddannelsesforløbet får du undervisning indenfor fire grundlæggende fag: Anvendt økonomi, økonomistyring i praksis, præsentationsteknik og regneark til økonomistyring. Hele forløbet på UCL er fordelt på 24 undervisningsdage og strækker sig over to år. Forløbet foregår som en samlet proces, således du er tilmeldt alle fagene samtidig, og ifølge Lars er det netop denne opbygning, som gør Financial controller-forløbet på UCL helt unik.

”Det særlige på UCL er, at vi tilbyder uddannelsen som et samlet forløb, hvor man tilmelder sig en samlet pakke af fag på en gang. Dermed er det et bredt Uddannelsesforløb man får”, siger Lars.

Uddannelsesforløbet er skabt med henblik på, at studiet skal passe ind i den studerendes arbejdsmæssige hverdag. Hovedparten af deltagere har normalt fuldtidsarbejde sideløbende med studiet, og derfor lægger Lars vægt på, at du som studerende skal kunne relatere opgaverne fra undervisningen til dine daglige arbejdsopgaver.

”Undervisning er en kombination af teori og praksis. De studerende læser teori hjemmefra, og så gennemgår vi teorien fælles, hvor vi forsøger at drage paralleller til deres hverdag og gøre det hele relevant. Det er vigtigt at forstå, hvorfor teorien er relevant”, understreger Lars.

Nye arbejdsopgaver

En af dem, som i øjeblikket er i gang med Financial controller-forløbet på UCL, er Lisbet Krag. Lisbet er uddannet revisorassistent, og arbejder til dagligt hos Ecco i Sønderjylland, hvor hun er ansat som bogholderiassistent. Hun startede på uddannelsesforløbet tilbage i foråret 2019, og hun ser nu frem mod en hverdag med nye og udvidede arbejdsopgaver.

”Jeg arbejder tit sammen med min virksomheds egen Financial controller. Det er mening, at jeg, når jeg er færdig med uddannelsesforløbet, skal varetage nogle af hendes opgaver og assistere hende. Jeg vil blive involveret mere i budgetteringen, og få flere controller-opgaver. Det glæder jeg mig til”, fortæller Lisbet, som er i gang med forløbets sidste fag.

Inden Lisbet i sammenspil med sin leder tog beslutningen om at tilmelde sig efter- og videreuddannelsesforløbet, var det vigtigt, at hun kunne tilpasse forløbet efter sit arbejde i Sønderjylland. Og fordi uddannelsesforløbet er fordelt over to år, med god tid mellem mødedagene i Odense, er Lisbet derfor tilfreds med arbejdsmængden på studiet.

”Undervisning hver 14. dag passer mig rigtig godt. Det er tilpas tid til, at man kan passe både sit arbejde og studiet, uden man føler sig stresset af det. Det giver fin mening for mig”, fortæller Lisbet.

Uddannelsesforløbet har ifølge Lisbet gjort hende til en bedre og mere værdifuld medarbejder, og hun tøver derfor ikke med at anbefale Financial controller-forløbet på UCL til andre.

”Jeg vil rigtig gerne anbefale studiet i forhold til at opgraderer sin viden og udvikle sig selv. Jeg synes det er vigtigt at udvikle, vedligeholde og opgradere sin viden igennem hele livet.”  

Læs mere om Finacial controller-uddannelsen

Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering