Ny linje på UCL skaber fremtidens digitale købmænd

En ny uddannelse i e-handel på UCL begyndte i starten af september. Her lærer studerende hvordan man bedst handler med varer på nettet. Kundskaber som efterspørges bredt i erhvervslivet.

To af de studerende på linjen er Anders Dammand Pedersen og Maria Toft Søndergaard Jensen, som begge er uddannede markedsføringsøkonomer.

- Jeg valgte denne uddannelse, fordi jeg havde lyst til at specialisere mig. På andre uddannelser ville jeg have fået en bredere viden, men jeg ville ikke kunne kalde mig specialist, forklarer Maria Toft Søndergaard Jensen.

- Nogle af de andre top-up uddannelser virker også lidt vage i forhold til, hvad de helt præcist går ud på. Målretningen her er meget mere klar, mener Anders Dammand Pedersen.

Teori og praksis på én gang

E-handelsuddannelsen er opbygget, så de studerendes kommende praktik spiller sammen med undervisningen. Det er vigtigt, for der er stor forskel på at læse på skolebænken og arbejde i virkeligheden.

- På min tidligere uddannelse hørte vi meget om tingene, men vi sad ikke med det, før vi kom i praktik. Der fandt jeg ud af, at det ikke nytter noget at læse om det, for man starter alligevel fra bunden af, så snart man skal sidde med det i hænderne. Det er det, jeg godt kan lidt ved den her uddannelse, siger Maria Toft Søndergaard Jensen.

Stort potentiale

En af folkene bag uddannelsen er koordinator og underviser Sine Larsen. Hun tror på, at foreningen af teknologi og købmandsskab kan blive en store gevinst for virksomheder i Odense og på Fyn.

- E-handel kan blive Odenses næste robotklynge, hvis vi giver det kærlighed nok og engagerer kommunen og Erhvervshus Fyn. Fyn ligger fantastisk logistikmæssigt, der er masser arbejdskraft, billig husleje og Danmarks største e-handelshus, Hesehus, ligger lige om hjørnet. Alt ligger i støbeskeen til, at vi kan få en ny industri på Fyn.

Læs hele artiklen på fyens.dk