Studerende sætter kompetencer i spil i samarbejde med Pixop

Softwareudvikleruddannelsen fik indblik i systemintegrationen ’i den virkelige verden’ og kom samtidig med deres bud på gode løsninger til Odense-virksomheden Pixop.

Som en del af hverdagen på studiet på UCL, kommer man som studerende helt tæt på den virkelighed, man selv skal ud og være en del af, når man har færdiggjort sin uddannelse.
Det har de studerende på softwareudvikleruddannelsen også mærket på egen krop de seneste semestre, hvor de har haft et tæt samarbejde med Odense-virksomheden Pixop.

- Det handler om at krydre den daglige undervisning og det gøres bedst ved at inddrage gode eksempler fra virkelighedens verden. Derfor har vi på uddannelsen været glade for, at vi kunne arbejde med og få indblik i Pixops set up, siger underviser Jens Toft Madsen fra UCL.

Systemintegration på ”skoleskemaet”

- Som en del af de studerendes undervisning på softwareudvikleruddannelsen, skal de bl.a. kigge på, hvordan man får systemer til at arbejde sammen, selvom de ikke som udgangspunkt er programmeret til at kunne det fra starten. Her taler man om systemintegration. Og netop systemintegration er Pixops cloud baserede video-optimeringsværktøj et rigtig spændende eksempel at få lov at kigge nærmere på, siger Jens Toft Madsen.

Pixop er en cloudløsning der med hjælp fra kunstig intelligens, hosted hos Amazon Web Services, kan optimere digital video der er optaget for 10-20 år siden. Gennem Pixops løsning kan kunderne gennemarbejde deres videoer med kunstig intelligens, så kvaliteten bliver bedre og mere passende til de devices vi bruger i dag.

Netop på kundesiden kunne de studerende kommende nyttigt input til virksomheden.

- Vi havde igennem nogen tid gået og arbejdet med en ny betalingsløsning til vores kunder og her har vi fået input fra softwareudviklerne på UCL. De er kommer med deres allerbedste bud på, hvordan man bedst håndterer sådan en løsning i et system som vores. De studerende har bekræftet os i nogle af de tanker vi allerede havde gået med, og det er jo rigtig godt i sådan en proces, siger Pixop Co-founder Jon Frydensbjerg og fortsætter:

- Det har været rigtig interessant at møde de studerende. De har udvist højt fagligt niveau og har været gode til at tænke scenarierne igennem, selvom det kan være ret abstrakt. Det har været spædende at vi som virksomhed har kunne bidrage med indsigt i vores verden, mens vi omvendt har kunne drage nytte af deres syn på gode løsninger for vores virksomhed, siger Jon Frydensbjerg.

Læs mere om Pixop her.