Film og debat: Outgrow the System

Dato: 22.04.2024
Tidspunkt: 17:00 - 19:00
Sted: Odense
Adresse: Seebladsgade 1, Auditoriet

Filmvisning og paneldebat

Hvordan skal fremtidens bæredygtige samfund se ud? Kan vi sammen forestille os nye økonomiske samfundsmodeller, som tager højde for bæredygtighed og livskvalitet fremfor kun økonomisk aktivitet?

På UCL viser vi den tankevækkende dokumentar Outgrow the System, som udfordrer de konventionelle økonomiske modeller og inspirerer til at tænke økonomien i nye bæredygtige rammer og alternative samfundsvisioner. Det er de svenske filmskabere Cecilia Paulsson og Anders Nilsson, der står bag dokumentaren og stiller de for tiden væsentlige spørgsmål om hvordan en bæredygtig økonomi kan se ud.

Visningen på UCL er også filmens Danmarks-premiere og det er en unik anledning til at blive en del af samtalen om hvordan fremtidens økonomi, økologi og demokrati hænger sammen. ”Change the system, not the climate” er efterhånden et kendt slagord i klimadebatten, men hvilket system ønsker vi os og hvordan kan vi skabe en bedre fælles fremtid? Efter filmen er der debat og samtale om hvilke samfundsmodeller, vi kan forestille os og hvordan de kan få liv. Sammen med UCL's forskere og filmskaberne taler vi om hvilke muligheder og udfordringer nye bæredygtige måder at organisere uddannelse, produktion, marketing, sundhedssystemer og sociale strukturer indebærer.

Filmen er på engelsk og den efterfølgende debat er på dansk.

Der vil være mulighed for at købe øl og vand.

Program

  • Velkomst v. Asger Rabølle, direktør for Erhverv på UCL
  • Filmvisning: Outgrow the System
  • Paneldebat 

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til panelet samt til de to instruktører Cecilia Paulsson og Anders Nilsson

Paneldeltagere:
Birthe Jespersen, Forsker i Grøn Omstilling og Plantebaserede Fødevarer
Dorte Ruge, Forsker i Undervisning for Bæredygtig Udvikling, Center for Anvendt Skoleforskning
Palle Larsen, Forskningsleder Anvendt Sundhedsforskning, med primære kompetencer indenfor udarbejdelse af Systematiske Review, samt interventionsforskning
Kristian Høyer Toft, Forsker i bæredygtighed og ledelse
Lars Pynt Andersen, Forsker i Forbrugerkultur og Branding

Se traileren til Outgrow the System