Ledelse og bæredygtighed i kirken
Uddannelsen tager udgangspunkt i dig, dine udfordringer og erfaringer, og vil gøre dig endnu bedre til at anvende de rigtige ledelsesredskaber i dagligdagens udfordringer.
Du får samtidig mulighed for at blive klædt godt på til at kunne lede under folkekirkens mål for bæredygtighed og grøn omstilling.
Forløbet udbydes igen i 2026.
Kontakt Marie Nørgaard, mnla@ucl.dk - 40 22 87 48 for nærmere information.
Uddannelsen er bygget sammen, så du kan vælge hele forløbet eller evt. stå af efter step 1, men det er særligt step , der kvalificerer dig i ledelse af bæredygtighed og grøn udvikling / omstilling.
Step 1: Faglig lederuddannelse for ledende gravere/kirkegårdsledere
AMU
Med dette forløb får du bl.a.:
- Værktøjer til at lede dine medarbejdere og blive mere bevidst om din egen rolle og indflydelse på den enkelte medarbejder
- Viden om ledelse i en verden, som konstant er i forandring
- God indsigt i konstruktiv kommunikation og konflikthåndtering
Step 2: Ledelse i bæredygtig udvikling
Akademiuddannelse
Med dette forløb får du bl.a.:
- Viden om værdikædernes betydning i den grønne omstilling
- Lovgivning og rammer for den grønne omstilling
- Værktøjer til implementering af indsatser i bæredygtighed og grøn omstilling
- Introduktion til de 17 verdensmål, samt en prioritering af indsats
- Indsigt i arbejdspladsen omstilling til grøn og cirkulær økonomi
- Formidling af bæredygtighed til relevante målgrupper, fx til samarbejdspartnere og borgere
Læs mere om uddannelsesforløbet herunder.
Om uddannelsen:
Faglig lederuddannelse for ledende gravere/kirkegårdsledere
15 undervisningsdage - AMU
Step 1 af ledelsesvejen består af et relevant mix af den Grundlæggende Lederuddannelse GLU, som er en arbejdsmarkedsuddannelse, samt relevant faglig viden i AMU-faget ’Kirkegårdsledelse og samspil med Menighedsrådene’.
Forløbet er sammensat, så det matcher din hverdag som leder i kirkeregi. Indsatsen er forankret i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og er et samarbejde med Tietgen KompetenceCenter, AMU FYN og FAKK.
Der er tale om et praksisnært lærings- og træningsforløb opdelt på 7 moduler fordelt på 15 dage med særligt fokus på de faglige og ledelsesmæssige temaer som arbejdet i kirkelig regi omfatter.
Ledelse i bæredygtig udvikling
- 4 dage + eksamen (5 ECTS) - Akademiuddannelse
Faget er et akademimodul som bygger oven på AMU og her bliver du dygtigere til at kunne lede denne grønne omstilling og bæredygtighed i overensstemmelse med folkekirkens mål
Du får ny viden om klodens tilstand og de lovkrav der sætter rammerne både i Danmark og i EU. Du bliver udfordret på de ledelsesværdier, der er brug for i den grønne omstilling i folkekirken.
Med afsæt i dit arbejde og din arbejdsplads får du hjælp til at sætte bæredygtighed på dagsordenen, samt at få lavet køreplaner for grøn omstilling og bæredygtighed i dit arbejde.
Du skal forvente at arbejde både teoretisk og praktisk, så du bagefter står meget længere fremme ift. ledelse af grøn omstilling.
Datoerne for forløbet er endnu ikke fastlagt, da det aftales nærmere på 1. del af uddannelsen, hvor der kommer en underviser og introducerer forløbet og aftaler de tidspunkter, der passer bedst med jeres hverdag.
Du kan læse mere om forløbet her
For yderligere oplysninger kontakt
Marie Nørgaard Laursen
mnla@ucl.dk
40 22 87 48