Pædagogvikar

Drømmer du om nye kompetencer til jobbet som pædagogvikar?

UCL tilbyder workshops til nuværende og kommende vikarer.

Workshops for pædagogvikarer

På workshops for pædagogvikarer møder du undervisere og studerende fra pædagoguddannelsen, og du vender hjem med inspiration og praktiske færdigheder, som du kan bruge, når du er sammen med børnene.

Der vil være et let måltid, oplæg, øvelser og masser af mulighed for at øve sig og være sammen med pædagogmedhjælpere fra andre institutioner.

Da der er et begrænset antal pladser, er det vigtigt, at du melder dig til. Du er velkommen til at tilmelde dig alle workshops.

Workshop 1: Pædagogisk relationsarbejde

Tidspunkt: 5. marts 2024, kl. 16.00-20.00
Lokation: UCL Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M
Underviser: Stig Kirkedal
Tilmeldingsfrist: 28. februar, 2024

Kom og vær med til en lærerig aften, hvor du bliver klædt på til at få øje på børns og borgeres perspektiver, ressourcer og initiativer i samspillet. Vi arbejder med konkrete redskaber, som giver dig mulighed for at styrke din relation både til den enkelte og til gruppen. Når du kommer tilbage til din institution, kan du indgå i udviklingsstøttende relationer, der støtter børns og borgeres udvikling af selvværd.

Tilmeld

Workshop 2: Bevægelse i pædagogisk praksis

Tidspunkt: 12. marts, 2024 kl. 16.00-20.00
Lokation: UCL Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M
Underviser: Daniel Meier Nørskov
Tilmeldingsfrist: 6. marts, 2024.

Kom og vær med til en lærerig aften, hvor bevælgese som en ressource i den pædagogiske praksis vil være i fokus. Vi arbejder med konkrete redskaber og aktiviteter, som giver dig mulighed for at styrke dit arbejde med bevægelse og inklusion. Indholdet på workshoppen vil give dig redskaber til at tilpasse bevægelsesaktiviter, får viden om teorien bag det vi gør og sat din erfaring i spil på nye måder. Når du kommer tilbage til din institution, kan du indgå i udviklingsstøttende arbejde med bevælgese der støtter børns og borgeres udvilking af bevælgesglæde og trivsel.

Tilmeld

Workshop 3: Hvordan kan vi skabe rum for fantasi og leg?

Tidspunkt: 19. marts, 2024 kl. 16.00-20.00
Lokation: UCL Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M
Underviser: Hjørdis Brandrup Kortbek
Tilmeldingsfrist: 13. marts, 2024

Fantasi og leg er tæt forbundet, og hjælper børn med at forstå verden omkring sig. Det er igennem leg, at børn oplever og udforsker verden og leg understøtter børnene i deres sociale udvikling. På workshoppen får du kreative idéer til kreative legemiljøer, hvor du kan bidrage til børns muligheder for at udfolde sig. Du vil komme tilbage til din institution med helt konkrete idéer til din hverdag sammen med børnene.

Tilmeld

Workshop 4: Børns sprogtilegnelse

Tidspunkt: 2. april, 2024 kl. 16.00-20.00
Lokation: UCL Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M
Underviser: Malene Slott Nielsen
Tilmeldingsfrist: 27. marts, 2024

Sproget er en vigtig del af børns udvikling, og langt de fleste børn lærer det nærmest af sig selv. Der er imidlertid også børn, som har rigtig svært ved sprog, og som fx har svært ved at indgå i legerelationer. På denne workshop får du viden om, hvordan børn lærer sprog, og hvad du kan gøre for at alle børn tilegner sig sprog. Når du kommer tilbage til din institution, kan du ingå i samtaler, der understøtter børns sprog, ligesom du får idéer til at skabe gode og sjove sproglige læringsmiljøer sammen med børnene.

Tilmeld

Kontaktpersoner

Agnete Lyngbye Kramme Uddannelses- og forskningsleder Pædagoguddannelsen i Odense