"Man behøver ikke være nørd for at læse til datamatiker"

Daniella Clemmensen valgte uddannelsen til datamatiker, fordi hun var interesseret i computere og gerne ville lære at programmere. Hun mener ikke man behøver være nørd for at læse til datamatiker.

Hvorfor valgte du at læse til datamatiker?

Jeg valgte uddannelsen, fordi jeg synes, computer er interessant, og jeg drømte om at lære at programmere. Derudover er det en uddannelse, hvor der ikke er særligt mange piger, hvilket jeg gerne vil være med til at ændre.

Hvad lærer I på uddannelsen?

Jeg har lært at programmere, og jeg har lært, hvordan systemer skal bygges rigtigt op, så andre kan læse min kode. Dertil har jeg lært at arbejde i teams.

Hvad synes du om miljøet på campus?

Jeg kan godt lide miljøet. Der er en masse forskellige mennesker med en masse forskellige baggrunde, hvilket er interessant.

Hvad synes du om underviserne?

Vi har en masse forberedelse, da vi kun har 20 timers undervisning om ugen. De 20 timers undervisning bliver dog brugt til at bearbejde det forberedte stof, så vi kan komme rigtigt i dybden med det og derved får en meget større forståelse af det. Det synes jeg personligt er godt.

Hvad vil du gerne bruge din uddannelse til?

Jeg er ikke sikker endnu. Men eftersom jeg har praktik om et halvt år, får jeg mulighed for at se, hvad jeg egentligt kan, og hvilke emner inden for faget jeg finder interessant. Jeg vil måske ovenikøbet have mulighed for at få arbejde på praktikstedet.

Hvem vil du anbefale denne uddannelse til?

Folk der er nysgerrige omkring, hvordan ting fungerer. Det kan være lige fra netværk til opbygning af hjemmesider og til at lære, hvordan man arbejder i teams. Man behøver ikke være en computernørd, når man starter på uddannelsen, det var jeg langt fra. Men hvis man er bare en smule nysgerrig og frisk på at lære, kan man komme langt.

Jeg bliver tit spurgt: ”Er det ikke mega svært og indviklet, dét med at programmere?” eller ”Du er jo ordblind, kan du så godt finde ud af at kode?”

Og til det har jeg bare at sige, at det kan være svært til tider, men du får sikkert nogle søde klassekammerater, der gerne vil hjælpe. UCL er også altid klar på at hjælpe, også dem der er ordblinde.