App giver brugerne en forlomme i køen

En festlig aften i byen med en lidt for lang kø til baren blev til et nyt forretningseventyr for Jack og Rasmus, der tog første spadestik til deres virksomhed i UCL Boxen.

Jacks app giver brugerne en forlomme i køen

Mange af os kender det fra bl.a. festivalen og koncerterne. Køen til baren kan virke urimelig lang og uoverskuelig, og det er oftest ret tilfældigt, hvem bartenderen får betjent i farten.

Den samme oplevelse havde Jack og Rasmus, der tidligere har læst administrationsbachelor og webudvikler på UCL. Hvor vi andre vælger at blive stående og trippe utålmodigt, valgte Jack og Rasmus at lave en app, der kan løse problemet.

- Det er trættende at bruge så meget tid i kø, også når man er ude og hygge sig med familie og venner. Det satte nogle tanker i gang hos mig, der tidligere har arbejdet en del med adfærdsdesign, og Rasmus der brillerer med teknik, siger Jack Filipsen, der er CEO og medstifter af app’en GoOut.

En idé tager form

Jack Filipsen har læst administrationsbachelor på UCL, og her mødte han den tekniske og kreative Rasmus, der er uddannet webudvikler.

- Idéen var klar og vores meget forskellige kompetencer supplerede hinanden godt. Herfra var det bare at få udviklet forretningsidéen, siger Jack.

- Vi undersøgte markedet og fandt ud af, at flere havde prøvet sig med idéen til en bestillingsapp til kulturlivet, men at det ikke var lykkes. Det var vi nu ret sikre på, at vi kunne løse.

Idéen om den nye app begyndte at tage form, og der blev netværket og undersøgt markeder, indtil Jack og Rasmus i 2022 stod med prototypen, der i starten hed CheersApp.

Nu var der hårdt benarbejde forude.

Iværksætterdrømmen tager fart

En kontakt fra en konkurrerende app, blev startskuddet til et nyt kapitel for de to iværksættere.

- Vi finder ud af, at vi sidder med en del af den samme teknik men med forskellige idéer og strategi. Virksomheden Little Giants står bag den konkurrerende app, og vi beslutter at gå sammen og udnytte potentialet i samarbejdet, siger Jack.

- Jeg er stadig direktør og Rasmus er teknisk chef, og vi har også den endelige beslutningskompetence. Men nu har vi til gengæld også adgang til et stort og erfarent setup med bl.a. revisor, marketingbureau og endnu flere udviklere.

Herfra tager det virkelig fart for virksomheden, der også skifter navn til GoOut. App’en bliver klar i foråret 2024 og rummer både en her-og-nu bestillingsløsning men også forudbestillinger på både mad og drikkevarer.

- Det har gjort at tingene er gået rigtig hurtigt. Vi har fået nogle helt andre rammer og kan lave langt større og bedre partneraftaler. Vi syner mere seriøse og det betyder noget for kunderne.

- Nu går vi efter at blive den primære bestillingsløsning i event- og kulturlivet, smiler Jack.

Første skridt blev taget i UCL Boxen

Iværksætterlysten startede i UCL’s iværksættermiljø Boxen på Seebladsgade.

UCL Boxen er et åbent kontorfællesskab, hvor man som UCL-studerende kan få adgang til gratis kontorfaciliteter, hvis man starter virksomhed under sin studietid.

Ud over et fysisk skrivebord og et fællesskab med andre iværksættere i Boxen, så er den daglige leder Thomas Hørdam behjælpelig med sparring, ligesom han gerne assisterer med at sætte samarbejder op.

- Der er utrolig mange ting i spil, når man skal starte ny virksomhed, og her kan det være en uvurderlig hjælp, at de fysiske rammer er på plads, og at der er en hjælpende hånd til at binde folk sammen, siger Thomas Hørdam

Og iværksættermiljøet har været en rigtig god start for GoOut.

- Vi har haft de rigtige rammer i Boxen. Her fik vi adgang til gratis kontorfaciliteter og god mulighed for sparring med Thomas og andre iværksættere, siger Jack og fortsætter.

- Netværket er vigtigt. Nystartede virksomheder sidder med mange af de samme udfordringer, så det er en super mulighed, at vi kunne hjælpe hinanden og undgå at begrave os selv i frustrationer.

 

Vil du gerne vide mere om Boxen?

Du er velkommen til at kontakte Thomas Hørdam på 24 60 65 92 eller på thho@ucl.dk.