Peder er både direktør og i arbejdstøjet

Peder Frederiksen er direktør for 12 medarbejdere i hans eget firma. Mindst 2 dage om ugen trækker han i arbejdstøjet og kører ud og laver praktisk arbejde som elinstallatør.

Allerede under sin uddannelse til elinstallatør startede den dengang 27-årige Peder Frederiksen egen virksomhed. På 8 år er han gået fra at have én medarbejder til nu at have 12 fastansatte.

Alle Netto- og Dagrofa S-Engros-butikker i hele landet og mange andre små og store virksomheder er blandt hans kunder. Det har sikret ham et arbejdsliv, hvor han både kan være direktør og udføre det praktiske elarbejde, han har elsket, siden han som 8-9-årig rodede med gamle radioer og fjernsyn på børneværelset.

- Jeg har det mest fantastiske arbejde i hele verden, siger Peder Frederiksen, administrerende direktør for Vantinge Teknik A/S.

- Med elinstallatøruddannelsen kan du også blive projektleder, sælger eller overmontør. Men jeg elsker den frihed, jeg har som selvstændig til at vælge kunder til og fra og også til at vælge opgaver til og fra, siger han.

Uddannelsen åbnede døren til et liv som selvstændig

- Jeg valgte elinstallatøruddannelsen, fordi jeg havde behov for at få fyldt noget nyt i hovedet, siger Peder Frederiksen.

Inden starten på uddannelsen havde han været i lære i 4 år som elektriker og arbejdet 5 år som elektriker og overmontør.

- Jeg havde ansvar for 10-12 mand i forbindelse med større byggeprojekter. Men det var primært administrativt arbejde. Jeg savnede teknisk viden og havde lyst til at blive selvstændig, siger Peder Frederiksen.

- Som selvstændig får jeg hele pakken. Både det administrative med økonomi, ansættelse af folk og at udtænke gode ideer til løsninger. Det er også mig, der som elinstallatør laver tidsplaner og samler trådene, så elforsyningen, graveledet og andre fagfolk samarbejder.

- Samtidig kan jeg som selvstændig stadig trække i arbejdstøjet. Alle de ting har elinstallatøruddannelsen klædt mig på til.

Barndommens passion er blevet Peders levevej

Med både store og mindre erhvervskunder spænder opgaverne i firmaet bredt. Lige fra opsætning af varslingsanlæg til kritiske situationer i supermarkeder til installation og vedligehold af overvågningskameraer, varmepumper, varmefølere og energiovervågning.

- Ved større installationsarbejde sender jeg mine folk ud. Men hvis en maskine ikke virker eller ved mere komplicerede opgaver, rykker jeg selv ud. Jeg arbejder meget med fejlsøgning, siger Peder Frederiksen.

Og på den måde holder den 35-årige elinstallatør fast i den passion, der allerede blev født som barn.

- Jeg er vokset op på en gård med landbrug. Der var altid maskiner, jeg kunne hjælpe min far med at reparere. Det var sindssygt tilfredsstillende at få noget til at virke igen.

- Det er den samme tilfredsstillelse, jeg får i dag. Det er også derfor, det er vigtigt for mig som selvstændig stadig at komme ud i marken. Det giver en fantastisk følelse at gøre kunderne glade, siger Peder Frederiksen.