Anette og Julie drømmer stort ovenpå et talentforløb

Julie er 24 år, sygeplejerskestuderende og drømmer om at tage en ph.d. Målet er at gøre en forskel for andre mennesker via forskning. Medstuderende Anette har også forskerdrømme efter et talentforløb med erfarne forskere.

- Når jeg drømmer rigtig stort, så håber jeg en dag at tage en ph.d.-grad, siger Julie Møberg Pedersen.

- Som sygeplejerske kan du gøre forskel en til en for dine patienter. Som forsker kan du gøre en kæmpe forskel for en større gruppe. Fx ved at sygeplejerskestuderende eller sygeplejersker får indsigt i ny viden, som de kan anvende til bedre løsninger i deres praksis, siger hun.

Anette og Julie_sygeplejerskeuddannelsen_talentforløb.jpg
Anette og Julie drømmer begge om at forske, når de har taget deres sygeplejerskeuddannelse.

Julie: Det er fedt at være med i forskernes maskinrum

Et talentforløb på sygeplejerskeuddannelsen har tændt ekstra op under Julies forskerdrømme.

I 6 måneder fik hun lov til at komme helt tæt på ph.d. Barbara Voltelen og to andre rutinerede forskere.

- Deres forskning handler om, hvordan man optimerer undervisningen i familiesygepleje på sygeplejerskeuddannelsen. Jeg har både været med til at analysere fokusgruppeinterview og lavet litteratursøgning, som forskerne skal bruge til baggrund til deres forskningsartikel, siger Julie.

- Det har været fedt at være en del af forskernes maskinrum. Det har givet mig en forsmag på, hvad der kan vente, hvis jeg selv går den vej en dag, siger hun.

Anette fik lov at analysere sammen med forsker

Netop muligheden for at komme helt tæt på forskerne har også været en stor oplevelse for Anette Hjortlund, der ligesom Julie har været en del af et 6 måneders talentforløb.

Anette har været tilknyttet ph.d. Annemarie Toubøl. Hun kører et forskningsprojekt om mennesker med demens, og hvad det betyder for dem at komme ud i naturen i stedet for at sidde isoleret derhjemme.

- Jeg var med til møder med forskeren, som har forsket i området i flere år. Jeg prøvede bl.a. at analysere på lignende studier, som jeg har fremsøgt. Og så har jeg sammen med Annemarie reflekteret over, hvordan mine analyser hænger sammen med den forskning, hun har lavet, siger Anette Hjortlund.

- Det har været spændende at høre forskernes refleksioner om deres forskningsprojekt. Og det har også været spændende selv at få lov at lave analyser og dykke ned i forskellige forskningsmetoder sammen med erfarne forskere, siger Anette.

Talentforløbet har styrket lysten til at forske

Talentforløbet har givet Julie og Anette et ekstra krydderi til deres eget uddannelsesforløb.

- Det har været så mega fedt og givet så meget energi hver gang, jeg har sparret med Anette eller har mødtes med Barbara, siger Julie.

- Talentforløbet har bekræftet mig i, at det vil være en god vej for mig at bygge ovenpå min sygeplejerskeuddannelse ved at læse en kandidatuddannelse på universitet, siger hun.

Anette vil også gerne tage en kandidatuddannelse efter hendes sygeplejerskestudie. Og ligesom Julie drømmer hun om, at hendes fremtidige arbejdsliv inkluderer forskning.

- I fremtiden bliver der endnu mere brug for forebyggelse frem for behandling. Det kræver forskning, siger Anette.

- Jeg kunne godt tænke mig en fremtid, hvor jeg fx arbejder 3 dage om ugen på en sygehusafdeling og forsker to dage om ugen. Og nu har jeg i hvert fald fået nogle kompetencer i rygsækken til at følge forskervejen, hvis jeg finder et område, jeg brænder ekstra meget for, siger hun.