Inklusion og specialpædagogik

CFU's konsulenter inden for børn og unge med særlige behov har viden om de nyeste teknologier, didaktiske tilgange, pædagogiske muligheder, undersøgelser og forskningsresultater samt mange års praksiserfaring fra grundskolen. I vores daglige arbejde lægger vi meget vægt på altid at være tæt på den nyeste udvikling, så vi kan hjælpe dig med vejledning, projektansøgninger og kurser.

Den pædagogiske konsulent tilbyder

 • Pædagogisk vejledning om det daglige arbejde med børn og unge, der har brug for særlige forhold i undervisning og sociale aktiviteter.

 • Faglig sparring til klasse- eller fagteams om teknologier, materialer, løsningsmuligheder ved udfordringer i inklusionsarbejdet og specialpædagogiske problemstillinger.

 • Planlægning eller afholdelse af pædagogiske dage, lokale kurser og aktiviteter.

 • Støtte til projektudvikling, gennemførelse, evaluering og afrapportering ved fonds- og puljeansøgninger for områderne højtbegavede børn, specialpædagogiske aktiviteter og inklusion i grundskolen.

Vejledning er gratis på CFU's afdelinger, men vi kommer også gerne ud på skolen både med vejledning og skræddersyede aktiviteter. Skriv til os, så laver vi en aftale.

Mangler du et ekspertoplæg om eksekutive funktioner, konflikthåndtering eller god søvn som webinar til et teammøde, så er der særligt favorable vilkår for afholdelse i hele 2020.

Lars Clausen Konsulent og projektleder

Inspiration fra projekter

 • Find din indre viking i arbejdet med vikingen Ivar Benløs og frænder. Brug undervisningsmaterialet kvit og frit.

 • Dysleksi i engelskundervisningen. Engelsklærere og -vejledere fra 22 skoler deltagere i et tredages kursus i Portugal for at styrke deres funktion som engelsklærere og -vejledere på skolerne. Projektet giver de deltagende lærere et kompetenceløft, som vil kvalificere skolernes arbejde med dyslektiske elever.

 • Sover dine elever godt …. Nok? Siden 1990 har danske børn og unge sovet mindre og mindre. Lige nu sover den danske ungdom 1 time mindre, end de gjorde i gennemsnit i 1990.
  Sammen med Just Human Fonden udvikler vi attraktive undervisningsmaterialer til dine elever om gode søvnvaner og fordelen ved sund søvn før eksamen. Se mere på dentabtetime.dk

 • Taknemli? Vidste du, at det hjælper på dine elevers mentale sundhed, når man arbejder målrettet med taknemmelighed? Sammen med mindhelper.dk, der er et fællesprojekt af de Danske Regioner, udvikler CFU et spændende undervisningsmateriale om herdagens taknemmelighed. Se mere på www.taknemli.dk

 • Sproglig udvikling i den gode klasse? Sammen med Odense Kommune udvikler vi et målrettet hverdagsløft af medarbejdere på to folkeskoler om den civiliserede omgang med hinanden i en ’sproget’ hverdag.