Kristendomskundskab

På fagsiden for kristendomskundskab kan du finde inspiration til din undervisning og se aktuelle læremidler. Desuden kan du se aktuelle kursustilbud og få opdateret information om nyt indenfor faget.

Kristendomskundskab

Jeg kan tilbyde:

  • Faglig og pædagogisk vejledning
  • Inspiration til din undervisning, årsplanlægning og vejledning ved valg af læremidler
  • Faglig sparring med afholdelse af årgangs- og fagteammøder
  • Planlægning af pædagogiske dage, kurser eller netværk på CFU eller på jeres egen skole
  • Svar på spørgsmål i forhold til prøven i kristendomskundskab.
  • Vejledning er gratis på CFU's afdelinger, men jeg kommer også gerne ud på skolen både med vejledning og skræddersyede kurser. Skriv til mig, så laver vi en aftale.

Se aktuelle nyheder på Facebook-siden: UCL Kulturfag i skolen 

Astrid Danielsen Konsulent, Kulturfag

Fokus på kirstendomskundskab

CFU har to samlinger af læremidler:
Informationssamlingen: Læremidlerne i Informationssamlingen kan lånes til egen information, orientering og inspiration. Læremidlerne bestiller du direkte på www.mitcfu.dk, hvorefter de leveres på din skole, eller du kan besøge os på matriklerne i Vejle og Odense og låne læremidler med hjem til gennemsyn.

Udlånssamlingen: Læremidlerne i Udlånssamlingen kan lånes og bruges direkte i undervisningen - sammen med eleverne. Du finder både trykte, digitale og konkrete læremidler, og flere af læremidlerne er beriget med pædagogiske noter, vejledninger og overlays. Til kristendomskundskab indeholder samlingen bøger i klassesæt, genstandskasser, TV og Film.

Du kan som underviser være medbestemmende i forhold til, hvilke læremidler og materialer vores udlånssamling skal bestå af. Følg linket og giv dit ønske videre. Se mere her.

Materialeudvalget, som består af eksterne samarbejdspartnere og interne fagkonsulenter afholder to årlige møder, hvor didaktiske og faglige drøftelser danner grundlag for valg af læremidler.

 

På denne padlet finder du digitale ressourcer til din kristendomskundskabsundervisning. Gå til padlet. 

 

Find inspiration til din undervisning på emu.dk. Du kan søge artikler, forløb og aktiviteter frem under de forskellige kompetenceområder. Gå til EMU. 

 

Film og TV i kristendomskundskabsundervisningen

På mitcfu.dk findes et væld af film og tv udsendelser, som kan bruges i kristendomskundskabsundervisningen. På denne huskeseddel, kan du se et udpluk af de mange udsendelser – og alle dem, der er med her er med vejledninger til!

Vejledningerne er lige til at bruge som de er, eller kan kopieres og tilpasses, hvis du ønsker at redidaktisere. Gå til mitCFU.

Ny læseplan
Ministeriet har udgivet nye læseplaner i 2019. Her fremhæves særligt to forhold: Sammenhængen mellem skolens formål, fagenes formål og indholdet i det enkelte fag; og det professionelle råderum i tilrettelæggelsen af undervisningen.

Følg linket for det nye faghæfte for kristendomskundskab.

Har du spørgsmål i forbindelsen med det nye faghæfte, er du altid velkommen til at kontakte mig.

 

Har din skole særlige ønsker til et kursus, vil jeg meget gerne være med til at sammensætte det i forhold til jeres behov. Kontakt mig for yderligere oplysninger.