Naturfagsakademiet (NAFA)

NAFA er et flerårigt landsdækkende projekt, som har fokus på kompetenceløft i naturfagsundervisningen på de danske skoler.

Motiverende og udbytterig naturfagsundervisning

I projektet arbejder forskere, læreruddannere og CFU-konsulenter sammen om kompetenceløft til naturfagsundervisningen på de danske skoler. Dette strækker sig lige fra natur/teknologi-læreren i indskolingen til 10. klasses fysik/kemi-læreren. Projektet finder sted både på den enkelte skole, men også i et kommunalt samarbejde. Projektet løber fra 2021-2028.

Projektet handler om at afprøve forskellige tilgange til at kompetenceløfte naturfagsundervisningen. Dette gælder ikke kun for den enkelte lærer, men også på et organisatorisk- og ledelsesniveau. 

De enkelte kompetenceløft udarbejdes i et samarbejde mellem flere fagpersoner, for at sikre et fagligt godt fundament, som passer til de enkelte ønsker og muligheder. Samtidig leverer skolerne vigtig viden til evaluering og forskning.

Fra Center for Undervisningsmidler i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole deltager pædagogisk konsulent for naturfag, Ole Andersen, som vil være hjælpelig med at besvare spørgsmål og indgå samarbejde med skoler.

Læs mere og tilmeld jeres skole.

Ole Andersen Pædagogisk konsulent for naturfag og science