Eventyrlig robotteknologi - En del af H.C. Andersen Festivals

Dato: 20.08.2024
Tidspunkt: 08:30 - 15:00
Sted: Odense
Adresse: Seebladsgade 1

Vil du opleve, hvordan man kan arbejde kreativt med teknologi, så kig forbi UCL Seebladsgade den 20. august og oplev en verden med Eventyrlig Robotteknologi.

I samarbejde med Odense STX & HF og it-teknologuddannelsen på UCL inviteres unge fra ungdomsuddannelser og folkeskolens udskoling til workshoppen Eventyrlig Robotteknologi.

Eventyrlig robotteknologi er et event under H.C. Andersen Festivals.

Her inviteres elever på byggeworkshops, hvor kreativiteten udfoldes både teknologisk og med maling og pensler.

Under eventen vil eleverne i grupper male et maleri med afsæt i et af H. C. Andersens eventyr. Ved hjælp af robotteknologi levendegøres værket, så teknologien bevæger dele af billedet. 

Dagens forløb

Efter indledende, faglig introduktion om hardware og software, vil studerende fra UCLs it-teknologuddannelse facilitere, sparre og udfordre eleverne, så de idéer, de arbejder med, er skaleret til deres niveau.

Derefter følger den produktive fase, hvor idéer omsættes til virkelighed.

Dagen afsluttes med, at gruppernes færdige kunstværker udstilles på UCL.

Brug workshoppen som et tværfagligt emne eller som del af et forløb i eksempelvis dansk, mediefag, kommunikation og it, billedkunst, fysik, som en aktivitet i grundforløbet eller som en introaktivitet. Eleverne arbejder både med deres litterære og visuelle forståelse, formidling samt teknologiske færdigheder i Eventyrlig Robotteknologi.  

Særligt til undervisere

På ungdomsudddannelser og udskoling

Workshoppen kan fx bruges som et tværfagligt emne, en introaktivitet, eller som del af et forløb i dansk, mediefag, kommunikation og it, billedkunst og fysik, da I både arbejder med formidling, litterær og visuel forståelse samt teknologiske færdigheder.

Formålet med workshoppen er bl.a. at give de unge et indblik i bredden af muligheder i anvendelsen af STEM-kompetencer og STEM-uddannelserne på UCL.

Spørgsmål og tilmelding

Vil du som underviser gerne høre mere om forløbet og om tilmelding, kan du kontakte Sara Maria Christensen på smc@ucl.dk.