Global økonomi

Akademimodul

Få overblik over internationale økonomiske sammenhænge, global markedsøkonomi og samfundsforhold med modulet Global økonomi, så du kan deltage i samarbejde om national og international økonomi.

Se datoer

Bliv indført i det internationale samfunds økonomi

Fagligt indhold 

Du får du en bred viden om global markedsøkonomi, samfundsforhold og de økonomiske sammenhænge, der ligger bag.

Global økonomi giver dig forståelse for verdensøkonomien. Du lærer de økonomiske grundbegreber og kredsløb at kende, og du får styr på de forskellige knapper, som politikere og økonomer kan skrue på for at regulere den samfundsøkonomiske balance.

Du lærer om:

  • mikro- og makroøkonomiske problemstillinger
  • økonomiske begreber, herunder samfundsøkonomiske mål og midler
  • velfærdsbetragtninger og markedseffektivitet
  • handelsteori, handelspolitiske indgreb samt penge- og valutamarkedet.

Udbytte

Du får en grundig indføring i det internationale samfund med fokus på økonomi, samarbejde, handel og handelspolitik. Du bliver desuden klogere på penge- og valutamarkedet, økonomisk politik og faktorer som vækst og konjunkturer.

Efter Global økonomi kan du:

  • redegøre for den globale økonomis grundlæggende begreber
  • redegøre for konjunkturudviklingen ved hjælp af økonomiske indikatorer såvel nationalt som internationalt
  • vurdere hensigtsmæssigheden af konkrete økonomiske politiske indgreb, samt vurdere begrænsningerne i den økonomiske politik for en åben økonomi
  • anvende forskellige økonomiske modeller i forbindelse med mikro- og makroøkonomiske analyser.

Niveau

Global økonomi giver dig en grundlæggende forståelse for centrale samfundsøkonomiske sammenhænge for en åben økonomi i en globaliseret verden.

Modulet hører under akademiuddannelse i Økonomi- og ressourcestyring og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig, som arbejder eller vil arbejde med økonomi- og ressourcestyring med fokus på den globale økonomi.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Forløb