Science og matematisk opmærksomhed i børnehaveklassen

Kursus

Få inspiration til, hvordan du kan arbejde med science og matematisk opmærksomhed med undersøgende tilgange i børnehaveklassen. 

Datoer og tilmeld

Bliv klædt på til arbejdet med science og matematisk opmærksomhed i børnehaveklassen

Fagligt indhold 

På dette kursus vil du som børnehaveklasseleder blive klædt på til at arbejde med både science og matematisk opmærksomhed i børnehaveklassen. Du vil få konkrete ideer til at bruge i undervisningen, og du vil blive klædt på med didaktiske greb og baggrundsviden til at kunne planlægge og gennemføre undervisning som inddrager STEM-fagene i et børneperspektiv.  

Udgangspunktet er børns naturlige nysgerrighed og videreudvikling af børns medfødte talfornemmelse, og på kurset tager vi udgangspunkt i den nære hverdag og det, du kan finde i og lige uden for skolen. Omdrejningspunktet er undersøgende og eksperimenterende undervisning, fordi det for mange børn er motiverende og en måde at engagere dybdelæringen på. 

Vil du gerne vide mere om sciencepraksisser, matematisk opmærksomhed og få ideer til, hvordan du kan bruge legestemninger som bevidste valg i tilrettelæggelsen af dagligdagen i børnehaveklassen, så tilmeld dig kurset.  

Kurset består af 2x2 kursusdage, hvor du har mulighed for at afprøve elementer fra kursets første del, inden du deltager i de næste kursusdage. Du får desuden en materialekasse med hjem fra kurset med materialer til at bruge i undervisningen. 

Udbytte 

Konkrete ideer til at arbejde med det i dagligdagen i børnehaveklassen. 

Mulighed for sparring og udveksling om science med både undervisere og deltagere på kurset. 

Målgruppen  

Børnehaveklasseledere og skolepædagoger. 

Er du ikke i målgruppen?  

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere. 

Forplejning 

Kurset er inkl. forplejning.

Bo Teglskov Kristensen Konsulent, IT og teknologi og matematik
Rikke Teglskov Konsulent, Matematik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb