Aktive fællesskaber
Programmets fokus
Målet med Aktive fællesskaber er ikke kun at styrke individuel sundhed, men også at involvere fællesskaber i lokalsamfundet, der kan understøtte sundhed og trivsel. Dette inkluderer udvikling af individuelle og organisatoriske sundhedskompetencer, etablering af brobygning mellem kommune og civilsamfund, samt inddragelse af naturen som ressource i sundhedsindsatser.
Via stærke partnerskaber sættes fokus på fælles, relevante mål for forskning i og udvikling af evidensbaserede, kommunale sundhedsinitiativer, der kan fremme lighed i sundhed.
Vi identificerer, udvikler, implementerer og evaluerer lokale og nationale initiativer ved hjælp af aktionsforskning, følgeforskning eller epidemiologisk tilgang.
Programmet stræber samlet set efter at bidrage med anvendt forsknings- og udviklingsviden til borgere, praksis og uddannelser om, hvordan vi sammen kan styrke sundhed gennem aktive og bæredygtige fællesskaber.
Aktuelle projekter
CURIA
Projektet undersøger, hvordan man kan samskabe kommunale sundhedsindsatser for borgere med multisygdom.
Kvinde på vej
Projektet er et 14-ugers tværfagligt forløb for kvinder, der er langtiddsygemeldt med stress.
Frame-ex
Projektet undersøger hvordan Frame Running kan fremme funktionsevne og livskvalitet hos børn og unge med moderat til svære funktionsnedsættelser.
Videndeling
Projektet undersøger, hvordan man via samskabelse kan optimere tilvejebringelse, deling og anvendelse af faglig viden i SUND, UCL.
Afsluttede projekter
Min Ryg
Projektet havde til formål at udvikle og implementere en rehabiliteringsindsats for borgere med langvarigt rygbesvær.
Demens og udeliv
Projektet undersøger, udvikler og evaluerer tilbud om fysisk aktivitet og udeliv for borgere med demens i Svendborg Kommune.
God start
Projektet omhandler en familiecentreret indsats for forældre til børn med cerebral parese.