Softwareudvikling og databaseret optimering

Vi fokuserer på at skabe mere bæredygtigt, intelligente og fleksible softwareløsninger.

Vores forskning er med til at understøtte en bred vifte af industrielle og samfundsmæssige behov.

Vi fokuserer især på disse tre områder:

Beslutningsstøtte til grøn omstilling: Vi forsker i nye metoder, modeller og værktøjer til skabe transparente software-løsninger til avancerede beslutningsstøttesystemer for at fremme den grønne omstilling.

Dette kræver systemer med høj grad af fleksibilitet og let data-integration for at understøtte en ”bedst mulig” drift af tekniske anlæg med henblik på at reducere deres miljømæssige påvirkning, optimere ressourceanvendelsen og dermed få en mere bæredygtige operation.

AI (kunstig intelligens) på billeder: Forskningen bidrager til at forbedre nøjagtigheden og effektiviteten af AI-systemer, hvilket muliggør nye anvendelser og forbedrer eksisterende løsninger.

Teknologien kan anvendes i en række forskellige domæner f.eks. i sundhedssektoren til diagnosticering eller i landbruget til overvågning dyrs sundhed eller afgrøders vækst.

Micro-services: Vores forskning indenfor micro-services fokuserer på at udvikle og forbedre metoder til at bygge data-konsistent software systemer.

Micro-service-tilgangen til softwareudvikling fremmer modularitet, skalerbarhed og fleksibilitet, hvilket gør det lettere at udvikle, teste og implementere data-konsistente systemer.

Ved at anvende micro-services kan virksomheder og organisationer hurtigere tilpasse sig f.eks. ændrede brugerkrav, markedsvilkår og lovgivning.

Lars Kristian Lindegaard Mikkelsen Forskningsleder
Gry Høngsmark Knudsen Forskningschef for Anvendt forskning erhverv