45 IT-studerende blev klogere på datacenterbranchen til online praktik- og karrieredag

Studerende på IT-teknologuddannelsen på UCL tilbragte sidste uge en eftermiddag i godt selskab foran skærmen med danske virksomheder fra datacenterbranchen for at netværke og høre mere om deres praktik- og karrieremuligheder i branchen.

Dato: 22.03.2021 - Forfatter: Mark Lodberg

Praktik- og karrieredagen var arrangeret i et samarbejde mellem Fredericia Maritime College og UCL, hvor undervisere og studerende fra de to uddannelsesinstitutioner sammen med virksomheder fra datacentersektoren mødtes til en virtuel dag med fokus på fremtidens karrieremuligheder i den danske datacenterindustri.

I løbet af den virtuelle dag fik de studerende en chance for at høre om de forskellige praktik- og karrieremuligheder inden for datacentersektoren fra nogle af de førende virksomheder i Danmark herunder Interxion, Schneider Electric, Google og CBRE. Samtidig fik virksomhederne en chance for at høre om de forskellige initiativer og læseplaner, der i øjeblikket rulles ud over hele landet, rettet mod den danske datacenterindustri.

Tæt samarbejde mellem uddannelser og datacenterbranchen

Praktik- og karrieredagen er et led i et større samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og datacenterbranchen, hvor studerende på IT-teknologuddannelsen på UCL og maskinmesterstuderende på Fredericia Maritime College arbejder med cases og løser konkrete problemstillinger i branchen. Og det er et samarbejde, der giver rigtig god mening, mener underviser på IT-teknologuddannelsen på UCL Nikolaj Simonsen.

- Det er meget vigtigt, at vi faciliterer de studerendes vej til praksis og det praksisfællesskab, de er på vej ind i. Vi er en bred teknisk uddannelse, som giver de studerende mulighed for at finde arbejde i mange forskellige brancher. Derfor kan det være svært for de studerende at vurdere, hvor deres evner kan bruges. Ved at samarbejde med datacenter branchen får de studerende mulighed for at øve deres kommunikations- og dokumentationsevner samt skabe netværk til at finde praktikpladser og efterfølgende job.

Ud over chancen for at møde virksomheder fra datacenterbranchen, så giver projektet også IT-teknologerne mulighed for at øve sig i at samarbejde med nogle af de andre fagligheder, de også vil møde i datacenterbranchen, nemlig maskinmestrene. Og spørg man IT-teknologstuderende Jacob Suurballe Petersen giver den del af projektet et værdifuldt indblik i den hverdag, som han og de andre studerende på uddannelsen snart bliver en del af.

- Det er helt klart en særlig oplevelse at prøve at arbejde med maskinmestrene. Vi får en faktisk "kunde" som vi skal kommunikere med, og lave projektet med. Der er stadig nogle udfordringer, men det er også det, som vi leder efter, for det giver os et godt indblik i den virkelige verden, og de forhold, der kan være, siger Jacob.

Virksomheder på jagt efter fremtidens arbejdskraft

Søren Schrøder fra virksomheden Schneider Electric var en af de branchefolk, der var med på dagen på udkig efter fremtidens kvikke hoveder. Og han er overvist om, at samarbejde mellem branche og uddannelsesinstitutioner af denne type er vejen frem.

- Som bestyrelsesmedlem i DDI og med 20 års erfaring fra branchen, står det meget klart for mig, at hvis vi skal lykkes med vores mission om, at Danmark skal være et godt land at bygge og drive datacentre i, så er vi nødt til at sikre, at den kompetente arbejdskraft, der efterspørges også kan imødekommes. For Schneider Electric handler det konkret om både at sikre fremtidige medarbejder for os selv, men også om at sikre at vores kunder har det fornødne rekrutteringsgrundlag. Personligt må jeg sige at events som disse er lidt af en energi-booster, da det lader til at vi er på rette vej, siger Søren Schrøder.

Også Thomas Volder, der er formand for Datacenterbrancheforeningen, var begejstret efter dagens møde med de potentielt kommende medarbejdere og praktikanter i datacenterbranchen.

Jeg syntes, at det er en super måde at blande kommende dimittender og virksomheder. Dette er et område mange virksomheder ikke prioriterer nok. Men det rammer dem selv den dag, de mangler kvalificeret arbejdskraft.

Tilfreds studerende: ”nu skal LinkedIn-profilen laves færdig”

Daniel Rasmussen var en af de studerende, der deltog på den online praktik- og karrieredag. Og han lukkede computeren med en følelse af fornyet energi og mod på den jobsøgning, der venter forude, når han er færdiguddannet som IT-teknolog.

- Det har været meget inspirerende at snakke med direktører fra forskellige firmaer, hvilket hvert fald for mig, har gjort at jeg har taget et "step up" i forhold til at få lavet min LinkedIn-profil, som den skal være og forberede mig på fremtidige samtaler angående jobsøgning.

Og for Daniel satte mødet med datacenterbranche også gang i tankerne om, hvilke virksomheder han kan se sig selv i, når han dimitterer som IT-teknolog.

- Lige efter vi var færdige med dagen samt alle møder, begyndte jeg at sidde og skrive ned hvilke firmaer, som jeg kunne se mig selv i, når jeg er færdig med min uddannelse til næste sommer. For mig gav det mig et "kick" at jeg kunne sidde og fortælle kort om hvem jeg er og hvad jeg eventuelt har at byde på og gøre mig en lille smule til kende i branchen. Ud fra det, jeg fortalte om mig selv, fik jeg endda henvisninger til nogle firmaer, som passer til min profil, som jeg selvfølgelig vil sende en mail eller give et kald meget snart, afslutter Daniel.

Få en IT-teknolog i praktik

Overvejer din virksomhed en praktikant fra IT-teknologuddannelsen på UCL?
Så læs mere om mulighederne med et praktikforløb her.