Travlhed i byggeriet ses i årets ansøgertal

Håndværkere udskyder at bygge ovenpå deres håndværkerfag på trods af spændende jobmuligheder med fx en byggekoordinator-uddannelse

Dato: 03.08.2018

God beskæftigelse i byggebranchen holder håndværkerne på byggepladsen – men der er stadig gode og spændende muligheder i at tage en videregående uddannelse, fx som byggekoordinator hvor dimittenderne efter kun 2 års studietid lander i rigtig gode stillinger.

Der er fortsat stor fremgang i byggebranchen, og travlheden på de danske byggepladser lader derfor til at fortsætte de kommende år. Det betyder også, at der er rift om medarbejderne, og at der er god beskæftigelse for bl.a. håndværkere.

Det kan man også mærke på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor antallet af ansøgere til uddannelsesinstitutionens videregående byggeriuddannelser er faldet i år.

- Der er rigtig godt gang i arbejdsmarkedet for de faglærte håndværkere, som traditionelt søger ind på vores bygningskonstruktør -og byggekoordinatoruddannelser, og med de gode jobmuligheder er det også naturligt, at flere vælger at udskyde at bygge ovenpå deres håndværkerfag med en videregående uddannelse, siger uddannelseschef for UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles byggeriuddannelser, Gorm Guldmann og fortsætter.

- Fremgangen i branchen betyder også, at der er og bliver brug for dygtige medarbejdere, der kan koordinere og planlægge opgaverne mellem projektleder og håndværkerne. Så den tendens vi ser er, at de håndværkere der fx vælger at læse videre til byggekoordinator lander i nogle virkelig gode og spændende stillinger.

Fra tømrer til entrepriseleder

En af de færdiguddannede byggekoordinatorer der mærker travlheden i branchen er Jackie Vrønning Olesen, der er i 2017 blev ansat som entrepriseleder i S. Guldfeldt Nielsen A/S i Odense.

- I første omgang uddannede jeg mig til tømrer, men med en dårlig skulder kunne jeg godt se, at de fysiske belastninger i jobbet på sigt ville give mig problemer, og jeg kiggede derfor på hvilken videregående uddannelse, der ellers kunne være relevant, og her var byggekoordinatoren et oplagt valg for mig, siger entrepriseleder og byggekoordinator Jackie Vrønning Olesen.

Som entrepriseleder ved S. Guldfeldt Nielsen A/S har Jackie skiftet sav og hammer ud med det store koordinerende overblik, når han i dagligdagen får virksomhedens mellemstore fag- og totalentrepriser ud over stepperne. Og for Jackie har videreuddannelsen og jobskiftet været det helt rette valg.

- Med byggekoordinatoruddannelsen har jeg virkelig ramt plet. Med uddannelsen blev jeg både fagligt og personligt udfordret og derved godt rustet til at kunne varetage de forskelligartede udfordringer, man møder som byggekoordinator i branchen, siger Jackie og fortsætter.

- Gennem uddannelsen har jeg fx erhvervet mig nogle helt centrale og yderst relevante kompetencer indenfor byggejura, planlægning, kommunikation og ledelse, og det har givet mig en dybdegående forståelse for, hvordan man navigerer rundt i og leder en byggesag fra A til Z. Så hvis man lide at være en del af byggebranchen, men af den ene eller den anden årsag gerne vil prøve kræfter med noget andet end at være udførende håndværker, så kan jeg absolut anbefale, at man kigger på byggekoordinatoruddannelsen, slutter Jackie Vrønning Olesen.

Sidder man med drømmen om et karriereskift indenfor byggebranchen, så er der stadig mulighed for at blive optaget på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles byggeriuddannelser. Der er både ledige pladser på byggekoordinator -og bygningskonstruktøruddannelsen.