UCL-studerende er med til at løfte Landsstævnet til nye højder

45 UCL-studerende gav på en workshop tirsdag en masse input til, hvordan DGI Landsstævne i Svendborg i 2021 bliver en fantastisk oplevelse for mere end 25.000 deltagere.

Dato: 18.09.2019 - Forfatter: Carsten Pico

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. Det kræver masser af dygtige og kreative kræfter at skabe ekstraordinære oplevelser for de mere end 25.000 deltagere.

Derfor var 45 studerende fra Serviceøkonomuddannelsen i Svendborg og Sport Managementuddannelsen i Odense tirsdag med på en kick off-workshop sammen med medarbejdere fra Svendborg Kommunes Landsstævne-sekretariat.

Og der kom mange spændende forslag på bordet. Eksempelvis en lokal udgave af TV-programmet ”Nak og Æd”, levende skilte til at vise deltagerne rundt i Svendborg, Danmarks længste brunsviger, morgen-yoga på en pram i havnen samt mange andre ideer.

- Der var mange gode og sjove ideer og forslag. Nu får vi skrevet alle forslagene ned. Og de vil indgå i den videre planlægning af Landsstævnet. Det var helt sikkert en god dag, som vi sagtens kan finde på at gentage senere hen, siger projektleder Mikkel Harritslev Nielsen.

Landsstævnet er ren guf for UCL’s studerende

De studerende startede dagen med at høre om Landsstævnet fra projektleder Mikkel Harritslev Nielsen. Derefter var de på busrundtur til de steder i Svendborg og omegn, der skal være centre for aktiviteterne og de tusindvis af deltagere, inden de brugte eftermiddagen til at udvikle ideer.

Også hos deltagerne fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole var der stor tilfredshed med dagen.

- Vores studerende ved, hvordan man i praksis planlægger og gennemfører events. Så det er det rene guf for dem at arbejde med et event som Landsstævnet, siger Susanne Herold Pilegaard og Andreas Kjeldsen, der er tovholdere for henholdsvis Serviceøkonomuddannelsen i Svendborg og Sport Managementuddannelsen i Odense.

Borgmester jubler over samarbejde med studerende

Svendborgs borgmester Bo Hansen er begejstret over, at de studerende med deres faglige rygsæk kan være med til at styrke Landsstævnet.

- Det giver ny og spændende inspiration til vores opgaveløsning, siger Svendborgs borgmester Bo Hansen.

- Samtidig er det vigtigt for kommunen og for erhvervslivet, at der også fremover er dygtige medarbejdere i lokalområdet. Det kræver et godt og spændende uddannelsesmiljø, og hvis vi kan være med til at styrke det ved at inddrage de studerende i vores problemstillinger, så gør vi meget gerne det, siger borgmesteren.