Flere hundrede UCL-studerende er med i Fyns største online innovationsevent
I uge 11 deltager næsten 200 UCL-studerende i forløbet InnoEvent. Her samarbejder de med sundhedsprofessionelle, forskere og virksomheder om at løse virkelige udfordringer hos sundhedsvæsenet.
Et par hundrede studerende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole deltager i den kommende uge i Fyns største online innovationsevent, når InnoEvent løber af stablen.
InnoEvent er en innovationskonkurrence, hvor de studerende på tværs af uddannelser og fagligheder i løbet af en uge skal finde på de bedste løsninger på nogle af sundhedsvæsenets udfordringer.
I løbet af ugen samarbejder de studerende med klinisk personale, forskere og sundhedsfaglige eksperter fra OUH og kommuner samt private virksomheder.
UCL samarbejder med Odense Universitetshospital (OUH) om InnoEvent, og rektor på UCL Jens Mejer er glad for samarbejdet.
- InnoEvent plejer at være en uge, der syder og bobler af gode ideer og masser af energi. Det er en uge, hvor de studerende får mulighed for at bryde rammerne, og hvor de kan bringe deres viden i anvendelse på aktuelle problemstillinger fra sundhedsvæsenet, siger Jens Mejer.
- Det er ingen hemmelighed, at det er svært at være studerende på en videregående uddannelse for tiden, så vi er rigtig glade for, at InnoEvent kan afholdes. Selvom det er i et virtuelt format, ser vi stadig frem til en inspirerende uge med fuldt blus under innovation og nytænkning, siger UCL’s rektor.
InnoEvent kan styrke behandlingen af fremtidens patienter
De fem cases, som de studerende skal finde løsninger til i løbet af InnoEvent-ugen, er aktuelle problemstillinger og kommer fra OUH. I år er temaet ”Hjertet”.
For direktør på OUH Bjarne Dahler-Eriksen er InnoEvent en investering i fremtidens sundhedspersonale – en slags rettidig omhu for os, der er patienter på hospitalet om 20, 30 og 40 år, mener han.
- Målet med InnoEvent er ikke at få flyvefærdige løsninger, som vi kan tage i anvendelse på hospitalet med det samme. Målet er at styrke innovationskompetencerne hos den enkelte studerende og skabe en bevidsthed om de udfordringer, vores sundhedsvæsen møder, siger Bjarne Dahler-Eriksen.
- Vi ønsker, at fremtidens sundhedspersonale er rige på både ideer, initiativ og evner til at samarbejde på tværs af fagligheder. Det er InnoEvent med til at opbygge, siger OUH’s direktør.
Vindergrupperne kan få penge til videreudvikling
Fredag den 19. marts afsluttes InnoEvent med en finale. Her kårer et dommerpanel bestående af eksperter fra sundhedsvæsenet, UCL og private virksomheder 10 case-vindere for hhv. bedste idé og bedste proces.
Vinderne kan for første gang i år se frem til et accelerator-forløb. Vindergrupperne kan ansøge om op til 10.000 kr. til videreudvikling af den idé, de har skabt ved InnoEvent. Derudover kan de få mulighed for konsulenthjælp i det videre forløb.
Ambitionen er at understøtte de mest lovende forretningsideer udsprunget fra InnoEvent 2021 med det sigte, at flere af de studerendes ideer bliver realiseret og skaber værdi for samfund og borgere.