Nytænkende UCL-studerende kan gøre livet lettere for sukkersygepatienter

OUH er så begejstrede for en gruppe UCL- og SDU-studerendes idé til at motivere sukkersygepatienter til livsstilsændringer, at OUH belønner dem med 10.000 kr. til projektudvikling.

Dato: 10.05.2019

Drømmene er store hos en gruppe studerende fra UCL og SDU, der er i gang med at udvikle på en idé, der kan blive en kæmpe hjælp for mennesker med sukkersyge.

Gruppens koncept ”Tag fat” er et motivationsværktøj til type 2-diabetikere, der netop har fået diagnosen.

Ved hjælp af en 3D-kropsscanner og virtual reality kan patienten se sig selv i fremtiden med og uden livsstilsændringer. Det skal motivere patienten til at ændre livsstil og derved holde følgesygdomme væk.

Ideen er så god, at Odense Universitetshospital har valgt at støtte gruppen med InnoBoster-prisen på 10.000 kr.

- Gruppen vinder, fordi de med deres koncept "Tag fat" udviser både originalitet, teknologividen og patientforståelse. Det er en skarp idé med stort potentiale, siger Tessa Lind Gødesen, innovationschef på OUH om, hvorfor de 4 studerende får InnoBooster-prisen.

OUH og Steno Odense hjælper med test

Samarbejdet med OUH rummer et godt potentiale for de studerende, der kommer fra 3 forskellige uddannelser og mødte hinanden til det tværprofessionelle forløb Innoevent.

Med InnoBooster-prisen følger også et innovationsforløb med en innovationskonsulent fra OUH, som hjælper gruppen med at arbejde videre med ideen.

- I løbet af sommeren udvikler vi den software, som skal bruges til at give patienter en VR-oplevelse af en fremtid med og uden livsstilsændringer. Herefter skal vi lave brugertest, siger fysioterapeutstuderende Marika Ertner, der er en bagmændene bag ideen ”Tag fat”.

- OUH og diabetescentret Steno Odense er med i brugertestene og hjælper med at kvalitetssikre testene. Alt efter hvordan det går er der mulighed for, at OUH vil implementere vores idé i forhold til patienter med diabetes, siger hun.

En idé med et godt salgspotentiale

Ud over OUH har 2 andre, potentielle samarbejdspartnere vist interesse for at støtte de innovative studerende. Det drejer sig om 2 regionale diabetescentre.

- Vi ser et godt potentiale i forhold til at sælge vores produkt til private klinikker, privatkunder og hospitaler. Desuden vil der være mulighed for at sælge til træningscentre, der specialiserer sig i personlig træning og kostvejledning, siger Marika Ertner.

- Det smarte ved vores produkt er, at vi bruger teknologi til at arbejde med menneskers indre motivation. Den indre motivation er en stærk medspiller, når man vil have folk til at lave livsstilsændringer, siger hun.

Ud over Marka Ertner udgøres Tag fat-gruppen af Mie Børgager Christensen og Kamille Sofie Mathiesen fra UCL’s multimediedesigneruddannelse og Sofie Hansen, der læser til civilingeniør i velfærdsteknologi hos SDU.