UCL får grønt lys til læreruddannelse i Svendborg

UCL har fået positivt svar på ansøgningen om at kunne udbyde læreruddannelsen i Svendborg. Dermed er vejen banet for, at der igen kan optages lærerstuderende i det sydfynske.

Dato: 10.11.2021 - Forfatter: Kasper Duus

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har den 9. november 2021 givet tilsagn til, at UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole kan lave en læreruddannelse i Svendborg. 

- I dag smiler jeg, fordi UCL nu har fået grønt lys til at etablere en spændende læreruddannelsesprofil i Svendborg, siger Charlotte Høy Worm, direktør for Pædagogik og Samfund.

- Sammen med Svendborg Kommune vil vi etablere en læreruddannelse, hvor alle studerende på 3. og 4. år bliver ansat i trainee-stillinger på skolerne, samtidigt med at de studerer. Det giver en helt unik og praksisnær uddannelse, som vil give de studerende nogle meget stærke kompetencer med i bagagen, siger Charlotte Worm.

Tæt samarbejde med Svendborg Kommune

UCL og Svendborg Kommune har indgået et forpligtende samarbejde om at få skabt en markant og levedygtig profil til læreruddannelsen i Svendborg. De studerende vil veksle mellem uddannelsen og deltidsansættelse på byens skoler, en model som UCL har gode erfaringer med fra Jelling og Fredericia, hvor man i dag kan læse til trainee-lærer.

- Det bliver en læreruddannelse med en klar profillinje inden for bevægelse og outdoor, som særlig målrettet idrætsefterskolerne, og som vil spille godt sammen med omgivelserne og kulturen i Svendborg, siger Søren Smedegaard, uddannelses- og forskningsleder på læreruddannelsen.

Underviserne skal inddrages

Den næste tid vil ledelsen af læreruddannelsen sammen med underviserne arbejde med at få alle de mange detaljer på plads i uddannelsen.

- Vi er godt i gang med en proces sammen med et team af vores undervisere om at udvikle den nye linje. Hvilke fag og fagkombinationer skal der være? Hvordan får vi skabt en stærk profil og kultur omkring et kommende udbud i Svendborg? Hvordan skaber vi sammenhæng mellem fag? Hvordan inddrager vi de gode muligheder, der eksisterer i Svendborg og sammen med de omkringliggende idrætsefterskoler?, siger Søren Smedegaard.

- Vi har fx gode erfaringer at trække på fra pædagoguddannelsen med bevægelsesprofil, som UCL allerede udbyder i Svendborg, siger han.

Udover det nye udbud af læreruddannelsen i Svendborg har UCL også fået tilsagn til fortsat at udbyde serviceøkonom i Svendborg og trainee-lærer i Fredericia.

Læs Uddannelses- og forskningsministeriets nyhed