UCL-studerendes gode idé kan gøre dem til Danmarksmestre

4 UCL- og SDU-studerende har en idé, der er så god, at de er kommet i finalen til DM i Entreprenørskab. Ideen kan være med til at gøre livet lettere for mennesker med diabetes.

Dato: 28.05.2019

50.000 kr. og en plads ved Europamesterskabet i Entreprenørskab i Oslo.

Det er på højkant for en gruppe på 3 nytænkende studerende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og en studerende fra SDU.

De har kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab via en sejr i deres kategori ved konkurrencens regionale mesterskab med en idé, der skal hjælpe diabetespatienter.

- Mange diabetespatienter lever i daglig angst for, hvilke konsekvenser det kan have, hvis deres blodsukker er for lavt, siger en af de 4 studerende, Andre Wæver, der læser til velfærdsteknolog hos SDU.

- Vi har en idé til en glukose-biosensor, som kan lægges ind i en vene. Sensoren skal kommunikere med et elektronisk device. Derved får patienterne konstant den korrekte måling af blodglukosen. De slipper for usikkerheden ved ikke at kende blodsukkerniveauet, og de mindsker risikoen for at få det dårligt. De slipper også for at stikke sig i fingeren, siger han.

De 4 studerende supplerer hinanden med faglig viden

Ideen til den særlige sensor fik de 4 studerende ifm Innoevent, som er et tværfagligt forløb på en uge. Og netop det at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser har været en styrke ift udviklingen af ideen.

- Vi har hver især bidraget med ny viden. André har en masse viden om teknologi. Line, der har en baggrund fra markedsføringsøkonomuddannelsen, ved noget om, hvordan man får et produkt ud på markedet, siger Sofie Jeppesen og Pernille Thrane, der begge læser til bioanalytiker.

- Uden deres viden kunne vi ikke udvikle produktet eller sælge det. Vi har til gengæld bl.a. bidraget med indblik i anatomi og fysiologi, siger Pernille Thrane.

- Samarbejdet er en styrke i forhold til udvikling af produktet. Men det er også en god erfaring, når vi i fremtiden skal arbejde tværfagligt, siger Sofie Jeppesen.

Professor tror på de studerendes idé

Potentialet for at udvikle et produkt, der kan sælges får ekstra ben at gå på med deltagelsen i DM-finalen i Entreprenørskab.

- Som gruppe har vi ikke alle de kompetencer, der er brug for for at udvikle produktet. Vi forventer, at vi kan udvide vores netværk ved DM. Det kan forhåbentlig hjælpe os til at få udviklet en prototype, der virker, siger Line Mørch, der er uddannet markedsføringsøkonom og nu læser digital konceptudvikling.

- Lige nu er vores største udfordring, hvordan man kan få strøm nok til at sende data fra sensoren. Men vi har allerede snakket med professorer og ph.d’ere, der mener, det kan lade sig gøre, siger Andre Wæver.

- Vores ambition er at vise, vi kan få ideen til at virke og så søge patent og beskyttelse, siger han.

Onsdag 29. maj finder gruppen ud af, om de vinder 50.000 kr., som kan bringe dem tættere på ambitionen.