300 fynske skoleelever til naturvidenskabsfestival

29. september bliver en skoledag i naturvidenskabens tegn, når 300 elever fra 6.-8. klasse myldrer ind på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole for at deltage i workshops om den nære fremtids alternative fødevarer.

Dato: 27.09.2022 - Forfatter: Winnie Laursen

Når verdens befolkning hastigt vokser, når der er mange flere munde, der skal mættes, og når fødevareproduktion samtidigt sætter et alvorligt klimaaftryk, så er det tid til at tænke nyt.

Mange små aha-oplevelser

Derfor kommer eleverne også til at eksperimentere og prøve sig frem med alternative fødevarer som blæksprutter, tang, svampe og kartofler på helt nye måder. De lærerstuderende, der tilrettelægger workshops for børnene satser på, at der kommer mange små aha-oplevelser i løbet af dagen.

- Det er jo meningen med det hele. Børnene skal gerne gå herfra og have lyst til endnu mere af det naturvidenskabelige, siger lærerstuderende Mathilde Mosekjær, der i sin fritid er vikar på en skole i Odense.

Mathilde Mosekjær er lærerstuderende med en særlig STEM-profil, det vil sige, at hun specialiserer sig inden for Science, Technology, Engineering og Matematik (STEM).

- Vi skal lære at tænke nyt, når vi formidler naturvidenskab og at flette spørgsmål og undren fra hverdagen ind i undervisningen. Det gør emnerne mere nærværende for børnene. Og så er det jo når, vi som lærerstuderende selv står foran skoleeleverne, at vi lærer allermest, siger Mathilde Mosekjær.

Gådefulde fødevarer

Naturvidenskabsdagen er en del af naturvidenskabsfestivalen, der finder sted hvert år i uge 39, og som foregår over hele landet. Årets tema er ”gådefulde verden”, og for Maiken Rahbek Thyssen og Helle Kruse Krossa, der står i spidsen for dagen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har det været oplagt at sætte særligt spot på de ”gådefulde alternative fødevarer”.

- Børn i dag ved en masse om drivhuseffekt og stigende temperaturer, men ikke nødvendigvis ret meget om, hvor den mad de spiser kommer fra, eller hvordan den er produceret. Så vi synes, det er et godt og håndgribeligt tema, vi har valgt til dagen, som samtidigt indbyder til at gå på opdagelse i naturvidenskabelige gåder, siger adjunkt og underviser Maiken Rahbek Thyssen

Arrangementet foregår fra 9-14.

Naturvidenskabsfestival bliver koordineret af festivalsekretariatet hos Astra – det nationale naturfagscenter, og dagen bliver til med midler fra Naturvidenskabsfestivalens uddelingspulje.

Læs mere på siden her.

Kontakt:

Adjunkt Maiken Rahbek Thyssen – mrth1@ucl.dk

Adjunkt Helle Kruse Krossa – hkkr1@ucl.dk