UCL indgår i Konsortium om Børnekatalog

UCL udbyder Metodekursus om udredningsværktøjet og Videnskursus om myndighedsarbejde i sager med børn og unge med funktionsnedsættelser.

Dato: 01.05.2019

Socialstyrelsens Børnekatalog har til formål at styrke kvaliteten i den kommunale sagsbehandling og i indsatserne for udsatte børn og unge. Kurserne fungerer som efter- og videreuddannelse af kommunale ledere, sagsbehandlere samt medarbejdere i sociale og almene tilbud.

Børnekataloget for 2019-2022 har otte kursustemaer fordelt over tre kursustyper. De tre kursustyper er videns-, metode- og praksiskurser, som varierer i længde og formål.

UCL udbyder Metodekursus om Udredningsværktøjet og Videnskursus om myndighedsarbejde i sager med børn og unge med funktionsnedsættelse.

Sikring af sagsbehandling med barnet i centrum

Metodekurset om Udredningsværktøjet forløber over 3 dage i efteråret 2019 og afholdes i Odense. Kurset udbydes i konsortium mellem UCL og VIA University College, og kan derfor også tages i København og Aarhus.

- Kurserne er vigtige fordi de skal understøtte brugen af udredningsværktøjet i kommunerne, og dermed bidrage til at sikre en systematisk og lovmedholdig sagsbehandling med barnet i centrum, siger Anne Marie Dahler, lektor og Ph.d. i Kommunal Forvaltning og Praksis hos Center for Anvendt Velfærdsforskning hos UCL.

Videnskurset om myndighedsarbejde i sager med børn og unge med funktionsnedsættelse afholdes i Odense, Hillerød og Viborg og varer én dag. Børnekataloget for 2019-2022 er åbent for tilmelding.

Anne Marie Dahler Docent og programleder "Kommunal forvaltning og praksis"