UCL opfordrer studerende til at indgå i corona-beredskab

Region Syddanmark har oprettet en corona-jobbank. To af landsdelens største uddannelsesinstitutioner, UCL og UC SYD, anbefaler sine studerende at melde sig til jobbanken.

Dato: 16.03.2020 - Forfatter: Carsten Pico

Region Syddanmark forbereder sig på en situation, hvor vi kan komme til at mangle hænder til alle typer af opgaver på hospitalerne og på regionens sociale tilbud.

Derfor har regionen oprettet en corona-jobbank, hvor studerende, medarbejdere, ledige og pensionerede inden for sundhedsfagene og pædagogfagene kan melde sig.

To af landsdelens største uddannelsesinstitutioner, UC SYD og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, opfordrer studerende med en relevant, faglig baggrund til at melde sig til beredskabet. Medarbejdere kan også tage en tørn, som en del af beredskabet.

– Ingen ved, hvor mange sundhedsvæsenet får brug for i denne her helt ekstraordinære situation, men udviklingen går hurtigt. Derfor er vi på UCL og UC SYD selvfølgelig interesserede i at imødekomme regionens behov for frivillige, siger institutleder Heidi Have, Institut for Sundhedsuddannelser på UC SYD og Mickael Bech, direktør for området Sundhed ved UCL.

- Vi vil gerne bidrage til, at vores sundhedsvæsen kan møde behovet for ekstra personale og opfordrer vores studerende og medarbejdere med en relevant faglig baggrund til at melde sig til jobbanken, siger de to ledere.

Særligt de mange studerende kan være med til at aflaste opgaver på hospitalerne, de sociale institutioner, i akutberedskabet og i kommunerne.

Region Syddanmark: Vi kan snart få brug for flere hænder

Region Syddanmark efterlyser frivillige med forskellig faglig baggrund. Det gælder alle fra ledige eller pensionerede sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale til sygeplejerske- og medicinstuderende og pædagoger.

- Vi kan se, at udviklingen med coronavirus kan gå meget hurtigt, og selvom vi lige nu ikke har et akut behov for flere hænder, så kan det hurtigt blive aktuelt. Derfor opfordrer vi allerede nu folk til at melde sig, og jeg håber, at mange studerende også har lyst til at hjælpe, hvis vi får brug for det, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Jeg vil gerne takke de mange syddanskere, der allerede nu viser interesse for at hjælpe til i den alvorlige situation, vi står i. Det er godt at mærke den store opbakning og sammenhold, siger Stephanie Lose.

De frivillige vil blive kontaktet direkte af den afdeling, der har brug for deres hjælp. De har også mulighed for at angive, hvor mange timer de kan hjælpe om ugen. Alle tilmeldte har mulighed for at afmelde sig til hver en tid.

UC SYD og UCL er klar til at oplære frivillige

På UC SYD og UCL er det undervisere og studerende fra bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf-, jordemoder-, laborant-, sygeplejerske- og pædagoguddannelserne, der er af interesse for regionen.  

UC SYD og UCL er derudover i tæt dialog med sygehusene på Fyn og i Sydjylland om behov for støtte til oplæring af de frivillige, som indgår i nødberedskabet.

Begge uddannelsesinstitutioner arbejder i øjeblikket på at afdække de HR- og uddannelsesmæssige konsekvenser, det udvidede beredskab kan få for uddannelsesinstitutionerne. UCL og UC SYD vil både skulle forsøge at få drift og undervisning til at køre under et nødberedskab.