Vejledning om standby- og ventelister

Standby/Venteliste

Her kan du finde informationer om Standby- og ventelister hos UCL.

Se mere nedenfor.

Standby/Venteliste

Hvis du får tilbudt en standby-plads, betyder det, at du er kommet på en prioriteret venteliste, som vi bruger, hvis der bliver ledige studiepladser i forbindelse med den kommende studiestart. Du skal derfor ”stå klar” til at starte på uddannelsen, da du kan få tilbudt en studieplads med kort varsel, op til 4 uger efter studiestart.

Vi har et begrænset antal standby-pladser på hver uddannelse, så dét, at man søger standby, er ikke ensbetydende med, at man får tilbudt en standby-plads.
Hvis du tilbydes en studieplads og enten takker nej eller ikke svarer inden fristen, vil du miste din standby-plads og din ret til tilsagn.

Har du sagt ja til en standby-plads og ikke bliver tilbudt en studieplads, senest 4 uger efter studiestart, vil du få et tilsagn der sikrer dig en studieplads ved næste ordinære optag. Du vil modtage dit tilsagn med information om ansøgningsproceduren enten på mail eller via digital post.

Du skal være opmærksom på, at hvis du får tilbudt en standby-plads, så får du ikke tilbudt en studieplads på en af dine lavere prioriterede uddannelsesønsker. En standby-plads “tæller” som en tilbudt studieplads. Du har med andre ord en studieplads, men du ved ikke, hvornår du skal begynde.

Hvis du får tilbudt en ventelisteplads og efterfølgende bekræfter denne, kan du få tilbudt en studieplads med kort varsel enten før eller umiddelbart efter studiestart.
Vi har et begrænset antal ventelistepladser på hver uddannelse, så dét, at man står på ventelisten, er ikke ensbetydende med, at man får tilbudt en studieplads.

Hvis du får tilbudt en ventelisteplads, betyder det, at du er kommet på en prioriteret venteliste, som vi bruger, hvis der bliver ledige pladser i forbindelse med den kommende studiestart.
Du vil høre fra os hurtigst muligt eller senest 1 uge efter studiestart. Du skal derfor ”stå klar” til at starte på uddannelsen op til 1 uge efter studiestart.

Hvis du ikke får tilbudt en studieplads ved dette års optag, skal du søge igen i det kommende optag.

Hvis du har gennemført en kandidatuddannelse, kan du ikke ansøge om en ledig standby-plads. Jf. Adgangsbekendtørelsen § 21 stk. 5.

Vejledning om optagelse

Kontakt UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:

  • Adgangskrav
  • Ansøgningsprocedure
  • Optagelse

Tlf: 6318 3333 eller mail optagelse@ucl.dk

Mandag og onsdag: 13.00-15.00
Torsdag: 10.00-12.00

Optagelse og vejledning

Book en vejledning