Tag med på studietur til verdens største uddannelsesteknologiske messe

Få inspiration til det digitale arbejde på din skole med Vidensrejsen Bett.dk i januar 2022 til London. UCL arrangerer for 11. gang den eftertragtede studietur for ledere, vejledere og konsulenter inden for undervisningssektoren til den globale event. I år indeholder studieturen bl.a. nye netværksaktiviteter og et særligt program for ledere.

Dato: 03.11.2021 - Forfatter: Søren Jensen

Hvad er Bett?

Bett er et globalt netværk om læringsteknologi. London er igen 18. til 21. januar 2022 vært for netværkets årlige messe med mere end 3000 deltagere fra over 120 lande, som mødes med leverandører og producenter af læringsteknologi. Læs mere på www.bettshow.com.

Hvorfor tage med UCL til Bett?

Du har nu en mulighed for at tilmelde dig en plads på en ganske unik studietur sammen med 200 andre danske deltagere. UCL sammensætter et program med skolebesøg, oplæg og netværk for en stor dansk delegation inden for skole- og undervisningssektoren.

UCL har udviklet nye pakker, hvor danske deltagere kan designe det program, der passer til netop dem:

- Vi har i år udviklet programmet med bl.a. en ny type netværksaften, en samtalesalon for ledere og en hel vifte af studieture til engelske skoler og institutioner, som de danske deltagere kan vælge frit imellem, fortæller UCL’s projektleder, Lars Clausen.

På hjemmesiden www.bett.dk kan du læse mere og tage kontakt til UCL og høre om, hvilke muligheder der passer til dig og din arbejdsplads.

Hvordan skaber du netværk på studieturen?

UCL’s mangeårige erfaring med at arrangere studieture til Bett viser, at danske deltagere henter vigtig inspiration. De opbygger også værdifulde relationer og netværk indbyrdes, som de har stor gavn af efterfølgende hjemme i hverdagen. Derfor har UCL i år valgt at udvikle og udbygge netværksaktiviteterne på studieturen med bl.a.:

- En introduktionscafe for nye deltagere på Bett samt styrket anvendelse af LinkedIn-grupper.

- En ny model for netværksaftenen hvor DR-værten Nikolaj Sonne, kendt fra tv-programmet ”So ein ding” er oplægsholder. UCL og en række leverandører er vært ved en dejlig aften fuld af digitale dilemmaer og inspiration til konkrete tiltag.

UCL lægger stor vægt på at være din gode vært og guide fra a til z omkring din deltagelse på en messe, der har så fyldigt et indhold med udstillinger, oplæg og events, at det kan være ganske svært at finde rundt i alting på egen hånd.

Hvad kan vi lære med bett.dk?

For 10 år siden skiftede Bett karakter. Fra mest at handle om teknologiske produkter begyndte den internationale messe at handle om anvendelsen af produkterne, om ledelse og om policy.

- I dag er der reelt tale om en af verdens største uddannelsesmesser med den digitale skole i centrum, der byder på løsninger til samspillet mellem undervisning og læringsteknologi, forklarer Lars Clausen.

Messen er derfor en enestående chance for at få ny viden og blive inspireret samt for at skabe sig et rum til faglig refleksion.

Kan englænderne noget særligt?

Sammenlignet med Danmark er de engelske skoler generelt ramt af andre skolepolitiske prioriteringer, og kulturen i læringsmiljøet er historisk set drevet af stærk tænkning i curriculum og målrettethed.

Alligevel fremhæver Lars Clausen, at danske deltagere typisk tager overraskelser og inspiration til eget arbejde og institution med hjem fra studieturen om for eksempel disse to forhold:

  1. Det engelske skolemiljø er generelt rigtig opfindsomme og gode til at formidle deres fag og inddrage og eleverne på alle mulige måde både digitalt og mere sanseligt. Fysisk ses f.eks. tit elevprodukter over hele skolen.
  2. Skolernes kommunikation om og anvendelse af de digitale systemer i forhold til medarbejdere, elever og forældre er ofte meget disciplineret og velfungerende.

Og hvad nu med Covid-19?

Først og fremmest kan du trygt rejse med UCL.

- Vi sørger selvfølgelig for hele tiden at være ajour med alle sikkerhedsanbefalinger fra myndighederne, fortæller Lars Clausen.

Nok så væsentligt kan det forventes, at netop tiltagene mod covid-19 har bidraget til vigtige læreprocesser i skolerne verden over. Det har ført til innovationspres og nye tanker om skole og undervisning i en digital verden.

Lars Clausen forventer, at det vil sætte et betydeligt aftryk på messen, hvordan det er gået med den digitale skole i Europa under nedlukninger og restriktioner,

- Der er meget store forskelle på de digitale vilkår i de europæiske lande, og netop oplæg og erfaringsudvekslinger om, hvad der har fungeret og ikke fungeret, tror jeg derfor vil vise særligt værdifulde på messen i år, siger Lars Clausen.

Lars Clausen Konsulent og projektleder