Marie-Cathrine fik job i sin praktikvirksomhed

Marie-Cathrine Sørensen er uddannet fra top up-uddannelsen i Webudvikling i januar 2020. Hun arbejder i dag som Business Intelligence specialist og Junior Developer hos Helphouse.io i Odense.

Hvorfor valgte du at læse webudvikling?

Jeg valgte at læse webudvikling, da jeg har haft en interesse for udvikling af hjemmesider helt tilbage fra jeg var 11-12 år gammel. Jeg startede ud med at tage uddannelsen som multimediedesigner, men følte ikke jeg havde lært nok om webteknologier og udvikling, og valgte derfor at læse videre til webudvikler.

Hvordan synes du, at din uddannelse i webudvikling har rustet dig til dit arbejde efter uddannelsen?

- Jeg føler, at uddannelsen har givet mig nogle gode kompetencer og færdigheder inden for faget, som har gjort det forholdsvis let for mig at sætte mig ind i de forskellige systemer og teknologier, som bruges i den virksomhed, som jeg er ansat hos - også selvom disse ikke er de samme som dem blev brugt under uddannelsen. Derudover synes jeg, at man fik et rigtig godt indblik i hvilke opgaver, man som udvikler kan varetage ude i virksomheder.

Hvordan har du oplevet det her med at skulle ud og have sit første job, var det let/svært?

- Jeg var så heldig, at jeg blev ansat på fuldtid i den virksomhed, hvor jeg havde mit praktikforløb samt studiejob i løbet af uddannelsen. Derfor havde jeg også rimelig let ved at gå fra studie over til fuldtidsarbejde.

Hvad er de 3 bedste ting ved uddannelsen?

  • Muligheden for at specialisere sig inden for sit foretrukne område; frontend eller backend.
  • Der er rig mulighed for at afprøve teorien i praksis under uddannelsen.
  • Man får et godt indblik i nogle af mest brugte webteknologier.