Peter er energikonsulent hos Europas største på sit felt

Som byggeleder håndterer Peter Teinholt entrepriser på store millionbeløb. Det er blevet hans hverdag, 2 år efter han tog energiteknologuddannelsen.

Peter Teinholt har allerede masser af ansvar, selvom det kun er 2 år siden, han blev færdiguddannet fra Energiteknologuddannelsen i Odense.

I øjeblikket er han en af 45 byggeledere på et af de mest markante og prestigefyldte universitetsbyggerier i Danmark, Niels Bohr Bygningen i København. Et stort forskningscenter, der bl.a. skal rumme over 100 laboratorier til Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

- Jeg startede som en slags runner på projektet. Men efterhånden har jeg fået mere og mere ansvar, siger Peter Teinholt, som i 2 år har arbejdet som energikonsulent hos Sweco, der er Europas største ingeniør- og arkitektvirksomhed.

- Nu har jeg ansvaret for 2 entrepriser indenfor køl og kloak, der inkluderer cirka 40 montører. Og jeg håndterer entrepriser for store millionbeløb, siger Peter Teinholt, der også er uddannet VVS’er.

Et arbejdsliv med gode udviklingsmuligheder

Udfordringerne er mange, når man som nyuddannet bliver del af et byggeprojekt, der er et af Danmarks tungeste, når det kommer til det installationsmæssige.

- Byggeriet har Danmarks største iskernelager til opbevaring af isboringer. Alene teknikkælderen, der forsyner laboratoriefaciliteterne, er på 5-6000 kvadratmeter, siger Peter Teinholt.

- Jeg skal koordinere mellem entreprisen og totalrådgiveren, så vi sikrer, at vi holder tidsplanen og får den kvalitet, der er projekteret med, når det kommer til køl og kloak, siger han.

Til efteråret forventes byggeriet at stå færdigt. Til den tid vender han tilbage til det, han egentlig blev ansat til hos Sweco.

- Jeg forventer at skulle rådgive kommuner og virksomheder om indeklima og potentialet ved energibesparelse inden for vand, varme og belysning, siger Peter Teinholt.

- Det er det spændende ved at arbejde hos Sweco. Der er utroligt mange muligheder, og der er en del frihed til at prøve ting af og arbejde i den retning, du har lyst til.

Peter fik færden af drømmejobbet under uddannelsen

Drømmearbejdspladsen kom Peter Teinholt allerede i kontakt med under sin uddannelse.

- Jeg var i praktik hos Svendborg Kommune og var projektleder for 4-5 projekter inden for indeklima. Her kom jeg i dialog med Sweco, siger Peter Teinholt.

- Praktikken er virkelig et af højdepunkterne ved energiteknologuddannelsen. Du får afprøvet de ting, du har lært, og du får allerede et lille netværk til den virkelige verden. Det kan som i mit tilfælde lette vejen til et job.

I det hele taget ser den 24-årige energiteknolog tilbage med glæde på den uddannelse, der banede vejen til et drømmejob.

- Underviserne var gode til at tænke tværfagligt. Tekniske og økonomiske problemstillinger blev altid tænkt sammen. Og så arbejdede vi ofte med cases, så det var meget virkelighedsnært.

- Det er en uddannelse, du skal vælge, hvis du som jeg er lidt fysiknørd, går op i klima og kan lide at lege med de tal, der er afgørende for at udtænke, hvad man kan gøre for at opnå resultater, siger Peter Teinholt.