Engelsk

Velkommen til Center for Undervisningsmidler i UCLs engelskfaglige side. Siden er for alle, der interesserer sig for engelskfaglige temaer i grundskolen. På fagsiden vil du kunne finde inspiration og information om alt fra konferencer, kurser, analoge og digitale læremidler og meget andet.

Vi kan tilbyde:

 • Faglig og pædagogisk vejledning
 • Inspiration til din undervisning og vejledning i valg af læremidler
 • Faglig sparring
 • Svare på spørgsmål i forhold til prøven i engelsk
 • Vejledning er gratis på CFU’s afdelinger. Husk at booke tid hos konsulenten.

Vejledning er gratis på CFU's afdelinger, men jeg kommer også gerne ud på skolen både med vejledning og skræddersyede kurser. Skriv til mig, så laver vi en aftale. 

Padlet med ideer og inspiration til din undervisning

Marianne Vincent Ancker Konsulent, Engelsk

Fokus på engelskfaget

På MitCFU kan du finde nyttige informationer om både analoge og digitale læremidler.

CFU har to samlinger af læremidler:

Informationssamlingen: Læremidlerne i Informationssamlingen kan lånes til egen information, orientering og inspiration. Læremidlerne bestiller du direkte på www.mitcfu.dk, hvorefter de leveres på din skole, eller du kan besøge os på matriklerne i Vejle og Odense og låne læremidler med hjem til gennemsyn.

Udlånssamlingen: Læremidlerne i Udlånssamlingen kan lånes og bruges direkte i engelskundervisningen - sammen med eleverne. Du finder både trykte, digitale og konkrete læremidler, og flere af læremidlerne er beriget med pædagogiske noter, vejledninger og overlays. Til engelskfaget indeholder samlingen bøger i klassesæt, læsekasser, sprogkufferter, e-bøger, TV og Film. Bestil på www.mitcfu.dk

Du kan som underviser være medbestemmende i forhold til, hvilke læremidler og materialer vores udlånssamling skal bestå af.  Læs hvordan her.

På nedenstående Padlet finder du gode websider til engelskundervisningen. Gå til padlet her. 

 

Læseplan og undervisningsvejledning:

Læseplanen beskriver grundlaget for undervisning i faget. Det gør den særligt ved at fortolke forholdet mellem skolens formål, lovens centrale bestemmelser om undervisningens tilrettelæggelse og bestemmelser for faget i Fælles Mål.

Undervisningsvejledningen informerer om de bestemmelser i folkeskoleloven og i Fælles Mål, som drejer sig om undervisning i faget. Den støtter ved at forklare og give eksempler på centrale dele af fagets indhold. Vejledningen giver også inspiration til undervisning i faget ved at beskrive forskellige valg i forhold til planlægning, gennemførelse og evaluering.

Fælles Mål:

Faghæftet indeholder Fælles Mål samt fagets læseplan og vejledning. Gå til fælles Mål for engelsk her. 

Engelsk har sin egen Facebookside ”Engelskiskolen”, hvor der løbende lægges info. om faget, læremidler o.l. Gå til facebooksiden for engelsk.

 

Her kan du finde inspiration til kurser specielt for dig. Gå til kurser og konferencer.

CFU’s engelskkonsulent er altid interesseret i at gå i dialog med jer om at tilrettelægge kurser og målrettede kompetenceudviklingsforløb, så de imødekommer jeres lokale ønsker og behov.

CFU har eksempelvis gode erfaringer med samarbejde om udvikling af skræddersyede forløb til enkeltskoler og kommuner om:

 • Prøverne i engelsk
 • Nye læremidler til engelsk
 • Funktionel grammatik
 • Sproglig udvikling
 • Tidlig sprogstart
 • IT og medier i engelskfaget
 • Dysleksi i engelskfaget
 • Vurdering for læring i engelskfaget

Kontakt vores engelskkonsulent hvis du er interesseret i at undersøge mulighederne for at få lavet et skræddersyet forløb til jer.